AvtomobilizemNovice

Duster ostaja partner GRZS

Po sedmih letih dobrih izkušenj z uporabo številnih Dusterjev je Dacia junakom slovenskih gora v enoletno brezplačno uporabo spet predala tri nove terence Dacia Duster. S tem Dacia že osmo leto ostaja ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.

Za uspešen odziv na klic na pomoč potrebujejo gorski reševalci zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje dobre terenske zmogljivosti Dacie Duster. Nova tri vozila Dacia Duster Prestige 1.5 Blue dCi 115 4×4 so prevzela društva gorske reševalne službe iz Kranjske Gore, Tržiča in Celja.

»Dacie Duster uporabljamo gorski reševalci že sedem let. Ta model spremljamo že vse od prvega modela, zdaj pa smo v uporabo prevzeli najnovejšo generacijo. Ta je na trg prišla letos in znova navdušuje tako z ohranjanjem terenskih lastnosti prvega Dusterja kot s številnimi sodobnimi pripomočki, ki jih še ne tako dolgo nazaj v Dacii nismo pričakovali. V vseh teh letih smo se lahko osebno prepričali, da je Dacia Duster kljub ugodni ceni čisto pravi, zelo zanesljivi in zmogljivi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer je prav hitrost pomembna za uspešnost intervencije«, pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Janez Rozman in dodaja: »Osmo leto sodelovanja tako nadaljujemo s tremi povsem novimi Dusterji, ki nam bodo leto dni pomagali pri našem delu v slovenskih gorah«.

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije tako letos nadaljujeta zdaj že tradicionalno pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Vsekakor si vsi želimo, da bo pomoči potrebnih v slovenskih gorah čim manj. Če bi do nesreče prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih.

Rudi Leskovec
foto: Dacia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button