AvtomobilizemNovice

DS 9 v letošnje poletje z večjo zmogljivostjo in opremo

Prestižni DS 9 je prejel novo opremo Esprit de Voyage in večjo baterijo za 85 kilometrov električnega dosega.

DS-ov najbolj prestižni model DS 9 se v letošnje poletje podaja s svežnjem sprememb, ki ga bodo ohranile na vrhu ponudbe in konkurenčnejšega v svojem segmentu udobnih limuzin. Premijska francoska limuzina se je predstavila leta 2021 in predstavlja alternativo BMW-ju serije 5 ter Mercedesu razred E. Val svežine za letošnje modelno leto prinaša bogatejšo opremo, izboljšan informacijski sistem in nadgradnje pogonskih sklopov.

Veliko spremembo za letošnje leto predstavljajo preurejeni paketi opreme, na vrhu ponudbe bodo sedaj uvrstili prestižna paketa Opera in Esprit de Voyage, na voljo ostajata obstoječa vstopna paketa Performance Line+ in Rivoli+. Slednji se pohvali z 12,3-palčnimi digitalnimi merilniki in 12-palčnim osrednjim zaslonom na dotik, standardno povezljivim z Apple CarPlay ter Android Auto. V ozadju se skriva novejši operacijski sistem DS Iris z novim uporabniškim vmesnikom, večjo prilagodljivostjo in izboljšanim navigacijskim sistemom s posodobljenjem informacij v aktualnem času, večja je tudi ločljivost prikaza kamere s 360-stopinjskim pogledom.

Različica DS 9 Opera je standardno opremljena z aktivnim vzmetenjem za udobnejšo vožnjo, dvotonskim oblazinjenjem v kombinaciji usnja in alkantare, Esprit de Voyage pa vse skupaj nadgrajuje z oblazinjenjem v Nappa usnju, unikatnimi oblikovnimi dodatki, tremi posebnimi karoserijskimi odtenki ter 20-palčnimi platišči. Kupci lahko svojega DS 9 oborožijo z različnimi naprednimi varnostnimi pripomočki, kot so Drive Assist delni avtonomni sistem, samodejno parkiranje, kamera z nočnim vidom, boljše ozvočenje in sedeži s funkcijo ogrevanja, ventiliranja ter masaže.

DS 9 še naprej poganjata le dva priključno hibridna sklopa s sprednjim ali štirikolesnim pogonom, sedaj z večjo baterijo s kapaciteto 15,6 kW (prej 11,9 kW). Cenejša različica štirivaljni 1,6-litrski PureTech bencinski motor združuje z enim elektromotorjem z 80 kW (110 KM), integriranim znotraj osemstopenjskega samodejnega menjalnika. Skupna zmogljivost je odmerjena pri 250 KM, zgolj na elektriko lahko prevozimo do 85 kilometrov. Močnejši model E-Tense 4×4 360 enakemu sklopu dodaja elektromotor s 113 KM na zadnji osi, kar odklene štirikolesni pogon, sistemska moč 360 KM pa pospešek do stotice v 5,6 sekundah. Zmogljiva električna plat omogoča neslišno vožnjo do hitrosti 140 km/h, hkrati pa je to vplivalo na doseg, zmanjšan na največ 65 kilometrov. Koliko bo potrebno odšteti za dve novi bogati stopnji opreme še ni znano, trenutno se vstopni DS 9 Performance Line Plus pri nas ceni na 69.690 evrov.

Žiga Kolman
foto: DS Automobiles

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button