AvtomobilizemNovice

DS 4 in DS 7 Esprit de Voyage: prefinjeno potovanje s francoskim šarmom

Posebna izdaja DS 4 in DS 7 z unikatnimi podrobnostmi ter bogato opremo.

Združitev avtomobilskega sveta z visoko modo postaja dandanes vse bolj priljubljeno, česar se zavedajo tudi pri premijski znamki DS, saj so pripravili posebno izdajo modelov DS 4 in DS 7 Esprit de Voyage. Gre za prvo kolekcijo v slogom modnih hiš in tradicionalne francoske umetnosti potovanja, ki odraža prefinjen slog francoske znamke.

Par posebnih DS 4 in DS 7 je zasnovan na paketu opreme Rivoli, prinaša pa več premijskih podrobnosti ter bogato standardno opremo. Na zunaj ju bomo prepoznali po dvotonski obarvanosti s kontrastno streho, temnih pokrovih zunanjih ogledal, črnini maske in ostalih okrasnih elementih v črni barvi. Več dobrot so namenili notranjosti, kjer najdemo sedeže v svetlo sivi barvi, keramično siv odtenek armaturne plošče in panelov vrat. Za oblazinjenje so uporabili kakovostno Nappa usnje in ga okrasili s posebnimi vzorci, ki opredeljujejo duh potovanja.

Zaradi visoke standardne umestitve, se oba modela pohvalita z veliko serijskimi bonbončki, kot so električno nastavljivi sedeži z gretjem hlajenjem in masažo, ogrevan je tudi volanski obroč, električno so pomična prtljažna vrata stopalke so iz aluminija, steklo pa je dvojno laminirano za zmanjšanje hrupa v kabini. DS 7 se poleg naštetega pohvali še z izboljšanim paketom ambientalne osvetlitve. Oba seveda standardno prejmeta matrično LED osvetlitev, razširjen projicirni zaslon, Iris informacijski sistem in asistenčne sistem zmožne druge stopnje avtonomnosti.

Vsi navdušeni nad novim ekskluzivnim paketom Esprit de Voyage bodo lahko svojega bodočega križanca DS 4 izbrali s PureTech bencinskim motorjem s 130 KM, enako zmogljivim BlueHDi dizlom ali priključnim hibridnom E-Tense z 225 KM. Vstopno ceno tega modela so postavili pri 44.550 evrih. Večji DS 7 bo na voljo s 130-konjskim dizelskim motorjem, priključno-hibridnim sklopom z 225 KM ali štirikolesno gnanim priključno-hibridnim sistemom s 300 KM, v zameno za najmanj 52.500 evrov. Esprit de Voyage poudarja znamkino navezanost do visoke pariške mode in predstavlja uvod v prihajajoče posebne izdaje.

Žiga Kolman
foto: DS Automobiles

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button