AvtomobilizemNovice

Drzno ali kontroverzno: Maserati in Barbie v skupnem projektu

Trizobi SUV z imenom Grecale v izstopajoči rožnati in še čim.

Saj ni res, pa je. Pri Maseratiju so namreč naznanili milo rečeno zanimiv skupen projekt s podjetjem Mattel, kjer skrbijo za razvoj igrače Barbie. Že res, da se omenjena prefinjena gospodična ponaša z visokim standardom, vseeno pa ji rožnatega Grecaleja vendarle ne bi takojci pripisali.

Nedavno predstavljeni Grecale je namreč zmogljiv športni terenec, katerega V6 Nettuno agregat s 530 KM ne gre podcenjevati, zato tovrstne poslovne poteze Maseratija v začetku nismo povsem razumeli. K sreči (ali za redke posameznike tudi ne) gre za ultra omejeno serijo dveh vozil v okviru hišne Fuoriserie serije, torej izdelave po meri.

Dotični Barbie Maserati Grecale je bil namreč izdelan za nedavni butični večerni dogodek Neiman Marcus Fantasy Gifts 2022, ki se je odvil v Los Angelesu. Za vse nas nevedneže naj dodamo, da je Neiman Marcus nekakšna trgovina za pregrešno draga darila in očitno bo neka damica, ki je velika ljubiteljica lutke Barbie, dobila z njenim najljubšim likom prežet Maseratijev SUV. Kam in od kod bo romal drugi rožnati Grecale pa bomo zvedeli šele prihodnje leto.

V uredništvu nimamo prav nič proti deklinam za volanom in bi tudi morda nam ne najbolj estetskega Grecaleja z veseljem dostavili kot božično darilo. Še pred tem bi pobrali Božička in Rudolfa na daljnem severu, od koder bi krenili v slogu zgornjega videa …

Blaž Likovič
foto: Maserati

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button