AvtomobilizemNovice

Drzna prenova Kiinega malčka

Picanto z obsežno prenovo vstopa v zadnje življenjsko obdobje.

Kiini oblikovalci in inženirji so se lotili najmanjšega člana Picanto ter ustvarili dinamično prenovo, ki ga približa ostalim novejšim sorodnikom. Komapktno kombilimuzino so opremili z aktualnimi oblikovnimi smernicami, sodobno tehnologijo in bogatejšo opremo, kar bo kot nalašč za potrebe maljših kupcev.

Prenovljeni Picanto sledi domači oblikovalski filozofiji Opposites United (združena nasprotja), s svojo sodobno in športno obliko ustvarja futurističen vtis. Sprednji del odlikujejo nov svetlobni podpis, preoblikovan sprednji odbijač, ikonična rešetka tigrov nos ter elegantna oblika blatnikov in maske. Opcijski LED žarometi in dnevne luči povečujejo sodobno in tehnološko privlačnost vozila. Zasnova zadka je preprosta in poudarja navpično povezavo med spremenjeno osvetlitvijo in odbijačem. Osnovni model sedi na standardnih 14-palčnih platiščih, z doplačilom so na voljo 15- in nova 16-palčna platišča. Večji športni poudarek prinaša paket GT Line z agresivnim sprednjim delom, posebnimi 16-palčnimi platišči z diamantnim rezom in difuzorjem.

Tako kot zunanjost, tudi notranjost ponuja več sodobnih barv navdahnjenih iz narave, kot je na primer Iced Illusion z odtenki ledeniške gore. Kabino dodatno privzdignejo kakovostnejši materiali, od tekstila do usnja. Znotraj Picanta se je odvila tehnološka evolucija v obliki digitalnih merilnikov in plavajočega 8-palčnega osrednjega zaslona na dotik, s podporo storitev Apple CarPlay ter Android Auto, Kia Connect omogoča spremljanje informacij v živo, vgrajeno je tudi glasovno upravljanje.

V nosu osveženega Picanta bosta brnela dva bencinska motorja, in sicer litrski trivaljnik ter nekoliko večja 1,2-litrska štirivaljna enota. Manjši zmore 49 kW (67 KM) in 96 Nm navora, večji pa 62 kW (84 KM) ter 122 Nm navora. Pri obeh so izboljšali učinkovitost in zmanjšali izpuste ogljikovega dioksida, povezana pa sta lahko s petstopenjskim ročnim ali petstopenjskim robotiziranim ročnim menjalnikom.

Bogatejša zasedba varnostnih pripomočkov po novem obsega ohranjevalnik voznega pasu, preprečevanje naleta v mrtvem kotu, samodejno zaviranje v sili, opozorilnik pozornosti voznika in omejevalnik hitrosti. Po želji lahko kupci dodajo še pripomoček za speljevanje v klanec in sistem preprečevanja naleta prečnega prometa. Kdaj lahko pričakujemo pomlajenega Picanta na slovenskih cestah še ni znano, prav tako niso podane cene, ki pa bodo zagotovo rahlo zrasle. Osnovni model se pri nas trenutno ceni na 17.399 evrov brez popustov.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button