AvtomobilizemNovice

Drugi krog za Ford Kugo

Najuspešnejši priključni hibrid na stari celini je doživel obsežno prenovo.

Pri modrem ovalu so pripravili sveženj novosti za najbolje prodajanega priključnega hibrida v Evropi v letih 2021 in 2022, ki kupce spodbuja počasi preklopiti na električno energijo. Močno posodobljena Kuga je z novitetami na dobri poti, da svoje uspehe nadaljuje tudi v letošnjem in sledečih letih, saj razvaja s pomlajeno podobo, zmogljivimi pogonskimi sklopi in napredno tehnologijo.  

Priključno-hibridna Kuga, natančno zasnovana za evropske uporabnike, omogoča do 69 km vožnje na izključno električni pogon in je namenjena vsem z dostopom do domačega ali javnega polnjenja. Pristašem klasike bo bolj na kožo pisana Kuga Hybrid, ki ponuja udobje elektrificiranega pogonskega sklopa in zagotavlja do 900 km dosega z enim rezervoarjem goriva, pri čemer 64 odstotkov vožnje v mestnem okolju potega izključno na elektriko.

Kugi PHEV in Hybrid AWD ponujata izboljšane pospeške in zmanjšane emisije ter vlečno zmogljivost do 2.100 kilogramov. Zunanjost prenovljene Kuge odlikuje svež dizajn z izrazitimi osebnostmi za različne modele, kot so Titanium, ST-Line in Active. Sprednjo masko po vsej širini krasi svetlobni trak, ki poudarja Fordov modri oval. V notranjosti se Kuga ponaša s Fordovim info-zabavnim sistemom SYNC 4 najnovejše generacije, ki ponuja povezljivost 5G, brezžični storitvi Apple CarPlay in Android Auto ter vgrajenega glasovnega asistenta Alexa.

Sistem SYNC 4 podpira tudi dodatne možnosti pri vleki tovora, kot sta kontrolni seznam za priključitev prikolice in navigacija za vleko prikolice. Napredna tehnologija za pomoč vozniku prinaša prilagodljivi tempomat, sistem 360-stopinjskih kamer in žaromete LED Dynamic Pixel. Notranjost Kuge daje prednost praktičnosti, saj ponuja drsne sedeže v drugi vrsti in opcijske udobne sedeže, ki jih je odobrila vodilna organizacija za zdravje hrbtenice.

Velika novost je stopnja opreme Active, ki prinaša nekoliko bolj robusten videz in boljše obvladovanje na vseh voznih površinah. Kugo izdelujejo v tovarni v Valencii v Španiji, pri čemer za izdelavo sestavnih delov uporabljajo 3D-tiskanje in umetno inteligenco za zagotavljanje kakovosti proizvodnih standardov. Nova Kuga bo na prodajno pot zapeljala že ta mesec.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button