AvtomobilizemNovice

Dražba legendarnega McLaren F1 s 400 kilometri na števcu

Gooding & Company predstavljata čudovit dragulj superšportnih avtomobilov.

To je McLaren F1, veličasten superšportnik, ki še dandanes ostaja merilo, kako naj bi takšni avtomobili izgledali. Prav vsak izmed okrnjenega števila preživelih primerkov je nekaj posebnega, dotični pa še veliko bolj. Perfektno ohranjeni McLaren F1 ima prevoženih le 400 kilometrov, je praktično skoraj nov. Gooding & Company bo F1 ponudil na letošnji Pebble Beach, kjer pričakujejo, da bo najbolj poželjiv avtomobil izbrane kolekcije prinesel izkupiček preko 15 milijonov dolarjev (12,6 milijonov evrov).

Trenutno na svetu obstaja še 106 cestnih in dirkaških McLarnov F1, omenjeni primerek je večino svojega življenja preživel v skritem kotičku japonske zbirke. Zanj so skrbeli brezpogojno, ga redkokdaj vozili, enako filozofijo je nadaljeval trenutni lastnik iz ZDA. Predstavlja nekakšno časovno kapsulo, recimo obut ostaja v originalne Goodyear Eagle F1 pnevmatike iz leta 1995. F1 nosi serijsko številko 029, je bil 25. izdelan cestni primerek in edini odet v unikatno Creighton rjavo karoserijsko barvo.

V notranjosti je skoraj nedotaknjeno usnjeno oblazinjenje v kombinaciji dveh rjavih odtenkov, poleg simfoničnega BMW-jevega 6,1-litrskega atmosferskega V12 s 627 KM, bo navdušil še en fosil iz devetdesetih; originalen Kenwood radio.

Ob nakupu F1 bo novi lastnik prejel še servisno knjižico, uporabniški priročnik, komplet titanskega orodja, avtentične prtljažne kovčke in TAG Heuer ročno uro. »To je edinstvena, enkratna priložnost za nakup F1 z najmanj prevoženimi kilometri, ki je kadarkoli nastopil na dražbi, in takojšen vstop v enega najbolj ekskluzivnih avtomobilističnih klubov,« pravi Gooding. No ja, enkratna priložnost za tistega, ki lahko odšteje preko 15 milijonov dolarjev.

Žiga Kolman
foto: Gooding & Company

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button