AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Dražba divje 12,8 metrske Learmousine

Svoje pilotske fantazije lahko izpolnite kar na cesti.

Če ste si vedno želeli privatnega letala, vendar vas je strah letenja, potem je odgovor znan. Na prihajajoči dražbi avkcijske hiše Mecum Auctions si lahko omislite 12,8 metrov dolgo in slaba 2,5 metra široko stvaritev Learmousine – hibrid med letalom in limuzino.

Projekt preobrazbe privatnega letala v luksuzno limuzino je vodil Dan Harris, za dve leti trajajočo predelavo so bili zaslužni pri podjetju Exotic Coach iz Chicaga. Telo letala so namestili na jeklen skeletni okvir, poganja pa ga Chevrolejev 8,1-litrski Vortec V8 s 400 konji. Stara reaktivna motorja so nadomestili ogromni zvočniki, ki predvajajo zvočne efekte reakcijskega motorja, zadnje krilo pa se za lažje parkiranje zloži. Learmousine sedi na unikatnih 28-palčnih platiščih, ki v primerjavi s celotnim vozilo delujejo majcena, vse skupaj je odeto v Dark Candy rdečo barvo.

V notranjosti najdemo voznikov kokpit s školjkastim sedežem, elemente v imitaciji rdečega karbona in štiri zaslone za zunanje kamere. Z naborom stikal na stropu kabine upravljamo mnoge funkcije, kot je Showtime Audio zvočno-vizualni sistem s 17.000-vatno močjo, 42-palčno plazma televizijo in številne svetlobne panele. V zabavnejšem prostorju je na diamantno prešitih usnjenih sedežih dovolj površin za 18 potnikov, katere razvaja osvežilna postaja, večbarvna osvetlitev in neskončna tla.

Ob nakupu novemu lastniku pripada po naročilu izdelana 13,4 metrska prikolica in Chevrolet 2500 HD poltovornjak, da lahko Learmousine enostavno zapeljemo na naslednji avtomobilski šov. S prodajo bizarne kreacije so poskusili že lani, vendar se kupec ni našel, letos bi znal bit nakup nekoliko bolj ugoden.

Žiga Kolman
foto: Mecum Auctions

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button