AvtomobilizemNovice

Drastično preoblikvani Lamborghini Huracan cilja na 480 km/h

Unikatna oranžna kreacija iz Coventryja želi postati član ekskluzivnega hitrostnega kluba.

Če ste mislili, da je Lamborghini Huracan divja zver, potem boste osupnili nad najnovejšo predelavo italijanskega bikca na steroidih. Morda zadek tega ne razkriva tako dobro kot prednji konec, se pod razpotegnjeno oranžno karoserijo resnično skriva Huracan, ustvarjen za doseganje najvišjih hitrosti.

Na sredini našpičenega športnika Rayo še vedno ostaja znameniti V10 motor, ki sedaj močneje diha s podporo dveh turbopolnilnikov. Namesto »običajnih« 610 konjskih moči, je zmogljivost zrasla na vrtoglavih 1.900 KM. Kljub številnim dvomom, ne gre samo za internetno senzacijo ali nastopaški avtomobil, z njim nameravajo prebiti mejo 300 milj na uro (482 km/h), kar je do sedaj uspelo le enemu – Bugatti Chiron Super Sport 300+.

S tem namenom so morali celotno karoserijo izdelati po naročilu oziroma namensko. Morda nekoliko na Miuro spominjajoča linija je delo podjetja Envisage Group in Coventryja (Britanija), zaželeli so si jo naročniki 7X Design, ki si praktično iz zasnove izdelali vrhunsko aerodinamiko za dodatno 50 odstotno povečanje najvišje hitrosti. Koeficient zračnega upora je namreč iz 0,39 Cd zmanjšan na 0,29 Cd.

Popolnoma vsak sestavni del karoserije iz ogljikovih vlaken je bil izdelan z visoko natančnostjo, saj razne špranje pri rezanju čez zrak niso najbolj zaželene, obenem so morali slediti osnovni monokok strukturi Huracana. »Ta avtomobil je ekstremna, navdušujoča in edinstvena kreacija, izredno smo ponosni na delo naše talentirane ekipe, izkušene pri ustvarjanju oblikovanja po željah strank ter najvišjem možnem standardu,« pravi Tim Stafford, direktor Envisagea. Vsekakor zaželena vrlina pri ciljanju na hitrosti blizu 500 km/h.

Žiga Kolman
foto: Envisage

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button