AvtomobilizemNovice

Dostojna ameriška rivala M, RS ali AMG primerkov

VIDEO: Cadillac predstavlja nabriti limuzini CT4-Vin CT5-V v Blackwing izvedbi!

Ne glede na krizo, ki jo je epidemija precej uspešno zarezala v avtomobilski svet, se tu in tam še vedno najde nekaj znamk, ki svojim kupcem kljub razmeram nudijo več. Precej več. Tako kot se na evropskih tleh sicer redko odvije zgolj spletna premiera športnika, navadno z germanskim poreklom, se tudi onkraj Atlantika kot svetilnik v nevihti pojavi enakovredna vest. Ena izmed takih je vsekakor Cadillacova predstavitev Blackwing različic, v katero bosta odeta limuzinska CT4-V in CT5-V.

Prvi bi se lahko velikostno kosal z M3, RS4 ali C AMG izvedenkami, za dostojno borbo na asfaltu pa bo poskrbel njegov 3,6-litrski twin-turbo V6 agregat z neskromnimi 472 »konji« in 603 Nm navora. Dovolj, da športno-elegantnega CT4-V do stotice požene v manj kot štirih sekundah in upeha šele pri končnih 304 km/h.

Za ljubitelje osmih valjev bo poskrbel CT5-V Blackwing, ki ima v nosu vgrajen 6,2-litrski V8 s kar 1,7-litrskim Eatonovim polnilnikom zraka. Merilni valji pokažejo 668 KM in 893 Nm navora, zato vas do stotice katapultira v 3,7 sekunde in ponese vse do 322 km/h. Ali Nemci že »švicajo«?

Oba Cadillacova modela sta serijsko opremljena z ročnim menjalnikom znamke Tremec, ki je spojen z zadnjim kolesnim parom, medtem ko je samodejni 10-stopenjski z magnezijevimi obvolanskimi ročicami na voljo za doplačilo. Obe vozili sta serijsko opremljeni s sistemom Magnetic Ride Control, ki skrbi za kirurško natančno uravnavanje podvozja. Ambient je obdan z usnjem in je nekakšna zmes športnega udobja ter pregovorne Cadillacove elegance.

Cenik? V primeru obiska lokalnega salona boste odšteli 60 dolarskih tisočakov za CT4-V Blackwing oziroma 85 za večjega CT5-V Blackwing. Preračunano v evre, je to slabih 50 oziroma dobrih 70 tisočakov. Kaj točno dobite v zameno, pa si oglejmo v spodnjem napovedniku …

Blaž Likovič
foto: Cadillac

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button