AvtomobilizemNovice

Dodge predstavlja Horneta v R/T preobleki

VIDEO: Še močnejši, tokrat z elektriko …

Pri ameriškem Dodgu nadaljujejo s polno predstavitvijo lani napovedanega modela Hornet. Gre za severnoameriško kopijo nam bistveno bolj znanega Alfa Romeo Tonale, le nekoliko kozmetično prilagojenega bratovščini mišic iz avenije Woodward v Detroitu.

Tokrat so pripravili kratek video o sprejemu kompaktnega SUV malčka v roju svojih V8 mišic, ki se čez nekaj mesecev poslavljajo. Med Duranga, Chargerja in Challengerja so tako pripeljali Horneta v športni R/T preobleki. Ta (žal) ne prinaša dvolitrskega štirivaljnika z 260 KM temveč priključno-hibridno opcijo, ki združuje 1,3-litrski štirivaljnik z e-motorjem in 15,5 kWh baterijo, ki skupaj ustvarita nič kaj skromnih 275 KM. Tehnika, ki jo poznamo iz Tonaleja poskrbi, da sta tako obe vozili najbolj zmogljivi v svojem segmentu in oplemeniteni s štirikolesnim pogonom.

Bo pa k sreči R/T preobleka s seboj prinesla nekaj več športnega videza. Agresiven videz bodo zagotovili funkcionalni zračniki na pokrovu motorja, športno satovje na hladilni maski, vpadljiv LED svetlobni podpis in športna v črnino odeta lita platišča, medtem ko bo ambient v slogu Tonaleja prežet z usnjem in rdečimi šivi. Ameri trdijo, da je ambient skoraj diaboličen, kar nekako sovpada z demoni v njihovi modelni paleti …

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button