AvtomobilizemNovice

Dodge Challenger z najboljšim imenom do sedaj

Naslednja stopnja Challengerja je… Holy Guacamole!

Pred otvoritvijo težko pričakovanega avtomobilskega šova SEMA v Las Vegasu, je Dodge svojim inženirjem pri oddelku Mopar prepustil poigravanje z enim primerkom omejene serije Challengera R/T Scat Pack Widebody 50th Anniversary edition. Iz modela z veliko predolgim imenom je nastala fantastična pošast na štirih kolesih, sedaj s precej boljšim naslovom – koncept Holy Guacamole.

Takšno ime po znani mehiški omaki so mu verjetno nadeli zaradi zanimive zelene karoserijske barve v odtenku gnilega avokada, s čimer so sodobno ikono popeljali v retro obarvana sedemdeseta leta prejšnjega stoletja.

Po mišičasto ozelenelo zunanjostjo se skriva sveže Mopar vzmetenje, posadili so ga na nove 20-palčna Forgeline platišča klasičnega sloga in v srebrno pobarvali obvezen zračnik na pokrovu motorja. Tam spodaj tiči 6,4-litrski HEMI V8, ki lažje zadiha z Moparjevim zračnim zajemom zraka in optimiziranim hlajenjem.

Za bučen zaključek so unikaten pečat pustili še v notranjosti, skoraj tako zanimivi, kot je samo ime projekta. Sredina sedežev je prevlečenih v zeleno-rumen tartan, enako tkanino najdemo na vratih, za popoln starinski videz pa poskrbijo če leseni okrasni elementi. Dodge bi lahko brez problema takšnega Challenegrja prodajal tudi v serijski obliki.

Žiga Kolman
foto: Dodge

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button