AvtomobilizemNovice

Dodge Challenger bi pot lahko zaključil v italijanskem slogu

Platforma Giorgio bi skorajda gostila tudi znamenitega mišičnjaka.

Nedavni intervju poveljnika ameriške znamke Dodge, ki že dlje časa deluje pod okriljem skupine Fiat Chrysler (FCA) in od lani naprej od združitve s francosko PSA pod okriljem konglomerata Stellantis, je razkril zanimivo vest. Takšno, ki ljubitelje ameriških mišičnjakov razdvaja. Tim Kuniskis je namreč sporočil, da bi lahko bila zaključna pot njihovega Challenger popolnoma drugačna.

Med letoma 2013 in 2015 so se vodilni v italijansko-ameriški simbiozi namreč močno »poigravali« z idejo, da bi prenovili Challengerja in ga postavili na platformo Giorgio, ki si jo lasti Alfa Romeo. Na njej v FCA skupini že temeljijo modeli kot so Alfa Romeo Giulia in Stelvio, lani osveženi Jeep Grand Cherokee in nenazadnje še povsem sveži Maseratijev SUV Grecale. Prevladovalo je namreč mnenje, da se mora Dodge Challenger približati nekdanjima konkurentoma Chevrolet Camaru in predvsem Ford Mustangu, ki na evropskih tleh beleži več kot solidne prodajne rezultate. Si zamislite Dodge Challengerja z vodljivostjo štiriperesne Giulie Quadrifoglio? Večina verjetno si, medtem ko nas je peščica ljubiteljev pristne jenkijevske podivjanosti vsekakor proti in smo zadovoljni, da so vodilni pri FCA projekt opustili.

Dodge Challenger se prihodnje leto zagotovo poslavlja in s tem tudi prvinska HEMI V8 vozniška degustacija. Tudi Kuniskis je nazadnje pripomnil, da se niso želeli spustiti v neposredni dvoboj z omenjenima konkurentoma, kajti Dodge Challenger onkraj Atlantika velja za »poslednjega mohikanca« v ‘muscle car’ razredu in naj tako do konca njegovega poglavja tudi ostane …

Blaž Likovič
foto: Dodge

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button