AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Dobrodelna dražba James Bonda postregla z milijonsko vsoto

Replika kaskaderskega Aston Martina DB5 v zameno za kar 3,3 milijonov evrov.

Lani je na celovečerna platna priromala Bondiada z naslovom Ni čas za smrt (ang. No Time To Die), ki je pričakovano vključevala britanske štirikolesne primerke z značko Aston Martina. Za omenjeni film so izdelali kar osem zares odličnih replik ikoničnega Aston Martina DB5.

Pred dnevi se je odvila dobrodelna dražba v čast 60-letnici tajnega agenta, ki so jo gostili v priznani hiši Christie’s. Izkupiček dražbe je presegel pričakovanja organizatorjev, saj so trije Aston Martinovi modeli k skupnemu znesku prispevali skoraj štiri milijone evrov, od katerih je daleč največ dodala replika DB5. Njen novopečeni lastnik, ki je končno ceno podal kar po telefonu, je zanjo namreč odštel reci piši 3,3 milijone evrov.

Dotično vozilo so uporabili pri snemanju uvodnega cestnega pregona po italijanski Materi, kjer James Bond (Daniel Craig) v družbi Madeleine Swann (Léa Seydoux) beži pred svojimi preganjalci. Prodani primerek seveda ni utrpel poškodb, ki so vidne v videu spodaj, in kljub statusu replike odšel za znesek nad pričakovanji. Ima pa prodano vozilo vgrajene prav vse opcije, ki jih je pri begu uporabil sam tajni agent – torej potopne luči, skrita mitraljeza in bombomet, pa čeprav brez resnične municije.

 

Blaž Likovič
foto: AM

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button