AvtomobilizemNovice

Dirkalnik s Štajerske je odprt za naročila!

Le 36 jih bo in ni jih veliko konkurenčnih.

Aljoša Tušek je nekdanji dirkač, ki je na rodnem Ptuju v letu 2004 ustanovil podjetje Tushek. Štiri leta kasneje je predstavil prvi prototip po imenu Renovatio T500, ki je temeljil na nizozemskem dirkalniku K1 Attack z Audijevim 4,2-litrskim V8 agregatom pod pločevino.

V letu 2014 je Aljoša sklenil sodelovanje z avstrijskim poslovnežem Jacobom Carlom Spieglom ter proizvodnjo preselil v zamejsko mestece Cmurek, kjer so svetu med tem predstavili svoj bistveno naprednejši dirkalnik TS600. Slednji je bil v letu 2014 proglašen za četrti najboljši avtomobil v segmentu super-športnikov.
Tokrat so napovedali premiero novega Tushek TS900 Apex, ki bo premiero doživel jutri na dogodku Salon Privé London in se tako postavil ob bok nekaterim najbolj uspešnim v segmentu slovitih športnikov.

Zaenkrat smo izvedeli le, da ima hibridni športnik Tushek TS900 Apex električni pogon z največjo gostoto energije imenovan Tushek Direct Electric Drive (TDED) ter posledično nudi idealno razmerje moči in mase 1:1. To nadalje pomeni kar 1.350 kilogramov in prav toliko »konjičev« ter nenazadnje še orjaških 1.680 Nm navora. Osnovo zopet tvori že znani 4,2-litrski V8, ki bo ob pomoči električnega pogona do stotice pospešil v zgolj 2,3 sekundah, medtem ko boste 200 km/h prečili v slabih sedmih sekundah in pol. Končna hitrost? Redko kje dosegljivih 380 km/h!

Vendar to še ni vse, saj bodo izdelali še 12 primerkov za cestni promet neustreznih TS900 RacerPro, ki bo nudil kar 1,13 KM v zameno za kilogram suhe mase. Kaj to pomeni v praksi bo izvedelo zgolj 12 lastnikov, kolikor primerkov naj bi izdelali. Več v četrtek, ko bo znanih bistveno več podrobnosti za voz, ki je ocenjen na milijon in pol evrov.

Blaž Likovič
foto: Tushek

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button