AvtomobilizemNovice

Delno razkrita: Hyundai Kona N

Korejci vstopajo v segment nabritih SUV-jev!

Da Hyundai ni od muh pričajo vse hvalnice, ki jih vozniki širom sveta namenjajo njihovemu športnemu modelu i30 N. O napovedih športne izvedbe kompaktnega SUV-ja Kona smo že pisali, tokrat pa so nam gospodje (in gospe) iz juga korejskega polotoka postregli z nekaj delno razkritimi fotografijami prihajajoče športnice. Ta bo navduševala vsemi atributi, ki jih Hyundijevo športno pleme nudi – dinamika, samozavesten videz in nasmeh voznikov.

 

Glede na priložene fotografije vidimo agresivnejši videz vozila s poudarjenimi elementi kot so maska, odbijači, stranski pragovi in izrazit zadnji difuzor z dvema okroglima izpušnima cevema. V oko nam je padla tudi tretja zavorna luč, ki je upodobljena v manjšem svetlobnem trikotniku na sredini zadnjega strešnega spojlerja..

Potrjeno je tudi, da se bo pod motornim pokrovom nahajal dvolitrski turbobencinar z 281 KM, ki bo moč prenašal preko samodejnega 8-stopenjskega menjalnika na sprednji kolesni par. Za doplačilo bo na voljo tudi štirikolesna izvedenka, na kaj več tehnikalij pa še čakamo.

Blaž Likovič
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button