AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Delno razkrit: To je limuzinski Volkswagen ID.7!

VIDEO: Zunanjost digitalno zakamuflirana, ambient razgaljen.

Elektrika vendarle najde pot tudi v limuzinska vozila, kajti pri VW se pospešeno pripravljajo za prihajajoče razkritje električnega modela ID.7 na sejmu zabavne elektronike CES v dodobra razgretem Las Vegasu. To pravljično število iz ID družine je šele drugo, ki temelji na VAG-ovi platformi MEB in tako sledi poti križanca ID.4. Po besedah Nemcev je ID.7 prvi od desetih novih vozil, ki jih nameravajo razkriti do leta 2026.

Pri ustvarjanju ID.7 so sledili odzivu in kritikam kupcev že uveljavljenih električnih ID modelov. Posledično bo nova limuzina gostila kar nekaj novitet kot so recimo nov koncept postavitve digitalnih zaslonov, projicirni zaslon z uporabo navidezne resničnosti, integracijo stikal za klimatsko napravo v multimedijski vmesnik in osvetljene drsnike. Glede na fotografije je moč opaziti, da VW pri ID.7 še ohranja drsnike na volanskem obroču, kljub slabemu sprejemu med vozniki in kasnejši napovedi vrnitve klasičnih gumbov. Osrednji multimedijski zaslon bo meril kar 15-palcev, medtem ko je voznikov izredno minimalističen in tako skoraj prisili potencialne kupce v doplačilo že omenjenega projicirnega sistema.

 

Volkswagen ID.7 bo dolg kar 4.940 mm oziroma 150 mm več od aktualnega Passata, pri čemer slabe tri metre meri medosje. To bo gostilo zajeten baterijski sklop za avtonomijo menda vse do 700 kilometrov in hkrati nudilo izredno veliko prostor za potnike.

Več informacij si lahko obetamo ob sami razgrnitvi, čeprav bomo morali na popolno razkritje počakati na pomlad, ko bodo znane prav vse informacije. Dodamo lahko le še to, da bo ID.7 na voljo v Severni Ameriki, Evropi in na Kitajskem.

Blaž Likovič
foto: VW

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button