AvtomobilizemNovice

Delček notranjosti prihajajoče Mazde CX-60

V naslednjem mesecu se bo predstavil Mazdin prvi priključni hibrid CX-60.

Pred uradnim razkritjem 8. marca letos, je Mazda objavila manjši dražilec oblikovanja notranjosti novega, prvega priključno-hibridnega SUV-ja CX-60. Zelo okrnjena fotografija razkriva delček sovoznikove polovice armaturne plošče in notranji del vrat.

Po Mazdinih besedah bo kabina novega CX-60 prava mešanica različnih materialov, kot so naraven javorjev les, Nappa usnje, vezena tkanina in krom. Inspiracijo za oblikovanje so črpali pri tradicionalnih japonskih veznih tehnikah, kar se hitro opazi pri šivih na armaturni plošči. S starodavnimi tehnikami želijo podpreti številne moderne tehnologije v notranjosti.

Mnogi vohunski fotografi so v zadnjem času v objektiv ujeli testne mule Mazde CX-60, ki ponujajo zaenkrat najboljši vpogled v zunanje oblikovanje novega SUV-ja, saj edina uradna fotografije prikazuje le kanček sprednjega dela. Jasno je, da so Mazdini oblikovalci sledili oblikovnem jeziku razkritem z modelom CX-5 – značilna maska v obliki črke U, zašiljen nos in razmeroma dolg pokrov motorja.

Novosti se predstavljajo v obliki svežih žarometov z ločenimi dnevnimi svetili na mreži maske, medtem ko je zadnji konec nekoliko bolj škatlast kot pri CX-5, povsem verjetno zaradi praktičnega vidika, kar bo še veliko bolj očitno pri sedemsedežni različici CX-80. Oba nova SUV-ja bosta postala poglavitna igralca v skupini velikih modelov (Large Product Group), prav tako bosta zasnovana na novi prilagodljivi platformi, pripravljeni za različne mednarodne trge. CX-60 v paleti ne bo nadomestil CX-5, vendar bo umeščen razred višje, kot konkurenca Hyundaiju Santa Fe ali Škodi Kodiaq.

Žiga Kolman
foto: Mazda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button