AvtomobilizemNovice

David Brown Mini Remastered: Strup v mali flaški

Poskočna kombilimuzina stare šole v moderni preobleki.

Se mora še spomnite prerojenega Mini Remastered izpred nekaj let? Kasneje se je prelevil v posebno James Bond izvedenko in sedaj v športno nastrojeno Oselli Edition izpeljanko.

Ročno izdelana mojstrovina je delo enake ekipe, ki nam je pripravila zanimivega David Brown Speedback GT. Nov Mini Remastered je postal najmočnejši do danes, s pomočjo nadgradenj britanskih specialistov za predelave motorjev, Oselli Engineering. Prerojenega Minija poganja 1,45-litrski motor serije A z dvojnimi SU uplinjači, modificirano in polirano glavo valja, okrepljeno ročično gredjo ter odmično gredjo. Rezultat je 125 KM in 153 Nm navora, kar kompaktnega “hot-hatcha” do stotice požene v 7,8 sekundah. Izboljšave pa niso usmerjene le pod motornim pokrovom, prejel je še Bilstein športno vzmetenje, močnejše AP Racing zavore, diferencial z delno zaporo in 13-palčna lahka platišča obuta v oprijemljive pnevmatike.

Kupci bodo lahko izbirali med dvema karoserijskima barvama in tremi različnimi odtenki dirkaških črt, sprednjo masko pa krasi številka 60, v čast šestdesete obletnice Minija. Sicer Oselli izvedenko krasita dva moderna LED žarometa in dodatni relijaški svetilki. V notranjosti ponujajo izbiro dvo- ali štirisedežne postavitve, sicer dvosedežni prejme školjkasta sedeža, štiritočkovne varnostne pasove in varnostno kletko. Kdor se namerava udeležiti vztrajnostnih dirk, lahko obkljuka izbiro dodatnega rezervoarja za gorivo.

Za udobje poskrbijo oblazinjenje v alkantari, vžig brez uporabe ključa, zaslon na dotik z Apple CarPlay in Android Auto podporo ter kakovosten zvočni sistem. Proizvodnja sodobne reinkarnacije Minija Oselli Edition bo omejena na 60 primerkov, cena vsakega bo najmanj 87 tisoč evrov – dvojna cena popolnoma novega strupenega Mini JCW GP.

Žiga Kolman
foto: David Brown Automotive

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button