AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

David Brown Mini eMastered: novo poglavje z elektrifikacijo ikone

Mini eMastered je popoln modni dodatek za mestno smetano.

David Brown Automotive navdušuje z novo modernizirano reinkarnacijo klasičnega Minija z nazivom eMastered, ki ga z električnim pogonom in sodobno tehnologijo popelje v aktualen čas. Električna kreacija predstavlja novo poglavje podjetja, saj združuje britansko obrtniško znanje, inovacije in brezčasno eleganco mestne igrače.

Mini eMastered ohranja ikonično silhueto klasičnega modela Mini in vključuje zmogljiv popolnoma električni sklop. Ponaša se z lahkotno konstrukcijo, saj tehta zgolj 640 kilogramov, k čemur je pripomogel tudi kompakten in zmogljiv elektromotor Zonic 70, ki zagotavlja 72 kW (97 KM) ter 175 Nm navora. V takšni konfiguraciji Mini eMastered do stotice pospeši v 8,5 sekunde in v športnem načinu doseže največjo hitrost 148 km/h.

Za shranjevanje električne energije skrbi baterija s kapaciteto 18,8 kWh in ima po standardu WLTP certificiran doseg 177 kilometrov, zato je primeren predvsem za urbano vožnjo. Izčrpano baterijo lahko v samo treh urah oskrbimo z uporabo običajne domače stenske polnilnice ali javne polnilne točke, z močjo 6,6 kW.

Klasično zasnovo avtomobila so skrbno izdelali obrtniški mojstri znotraj podjetja David Brown Automotive, ki so izboljšali podobo notranjoti in hkrati ohranili brezčasni čar modela Mini. Trajnost je osrednja značilnost naprave Mini eMastered, saj lahko lastniki prilagodijo materiale po svojih željah. Ta zavezanost k trajnosti je skladna s ciljem zmanjšanja vpliva na okolje, ne da bi pri tem ogrozili razkošje ali zmogljivost.

Možnosti prilagajanja so praktično neskončne, tako da lahko vsak lastnik najde svojo sanjsko konfiguraciji Minija eMastered za ekskluzivno izkušnjo vožnje. Poleg tega ima vozilo sodobne tehnološke funkcije, vključno z info-zabavnim sistemom z zaslonom na dotik, s podporo storitev Apple CarPlay in Android Auto.

Žiga Kolman
foto: David Brown Automotive

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button