AvtomobilizemNovice

Darilo za 100 let sodelovanja Alfe Romeo in Zagata

Zavidanja vreden mejnik bodo proslavili z izdelavo nove umetnine na osnovi Alfe Romeo Giulia.

Zagato draži s fotografijo prihajajoče mojstrovine na kolesih, ki bo vnovični sad sodelovanja italijanskih karoseristov in Alfe Romeo. Giulia SWB Zagato, kot so poimenovali projekt, bo kot pričakovan izdelan na osnovi Giuzlie in bo, kot poudarjajo pri Alfi, pristen Zagatov izdelek.

Izredno dolga in bogata skupna pot teh dveh italijanskih imen se je začela leta 1921 z modelom G1, nato so sledile interpretacije avtomobilov Alfa Romeo v obliki modelov 1600 Junior Zagato, SZ in nedavno Alfa Romeo TZ3 Stradale, zasnovani na Dodge Viperju. V skladu z zgodovino podjetja bodo proizvodne številke novega avtomobila najverjetneje izredno omejene. Najnovejši sad sodelovanja Alfe Romeo in Zagata se bo poklanjal oblikovanju legendarnih modelov, na kar namiguje tudi prva fotografija. Linija osvetlitve zadka namiguje na podoben zadek kot pri modelih TZ3 in Junior Zagato, medtem ko krativa SWB (short wheel base) potrjuje nekoliko skrajšano medosno razdaljo od osnove.

Kaj bodo namestili pod pokrovom motorja še ni znano, lahko pričakujemo ohranitev 2,9-litrskega twin-turbo V6, v kombinaciji z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Zanimivo bo videti, kako bo na vozno dinamiko vplivalo skrajšano medosje. Kar zajema zunanjo podobo, bodo skoraj zagotovo navdušili s povsem svežimi linijami, a notranjost bo ostala enako razporejena, z izjemo oblazinjenja v najkakovostnejšem italijanskem usnju in novih merilnikov.

Žiga Kolman
foto: Zagato

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button