AvtomobilizemNovice

Dacia se odpravlja na legendarni reli Dakar

Poleg Dakarja se bodo preizkusili tudi na svetovnem prvenstvu v reliju.

Dacia je napovedala, da se bo z letom 2025 kot proizvajalec udeležila svetovnega prvenstva v reliju, vključno z znamenitim relijem Dakar. Reli Dakar je popolno utelešenje vrednot znamke Dacia, saj združuje robustnost, pustolovščino na prostem in ekološko ozaveščenost.

Reli bo služil kot poligon za preizkušanje Daciinih inovativnih rešitev, zlasti na področju zunanjih funkcij in izbire energijskih virov. Pri podvigih bodo sodelovali s skupino Renault in Prodrive, priznano britansko skupino za motošport in inženiring, ki je že uveljavljena v svetu relija.

Za volanom relijaške Dacie bosta na reliju Dakar sedela Sébastien Loeb, francoski virtuoz in večkratni prvak ter Cristina Gutierrez Herrero, ki je leta 2017 kot prva Španka končala reli Dakar. Prototip vozila Dacia bo uporabljal sintetično testno gorivo, dobavljeno s strani podjetja Aramco, ki se ukvarja z energetiko in kemikalijami ter ponuja možnosti goriva z nižjimi emisijami ogljika. Proizvajajo ga iz obnovljivega vodika in ujetega ogljikovega dioksida. Udeležba na reliju Dakar bo Dacii omogočila predstavitev njenih zmogljivosti in premikanje meja avtomobilskih inovacij. Prvi test bodo prototipi doživeli na maroškem reliju prihodnje leto.

Žiga Kolman
foto: Dacia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button