AvtomobilizemNovice

Czinger Hyper GT: Prestižni štirisedežni projektil s 1.250 KM

Novi Czinger Hyper GT bo udobno sprejel štiri potnike in jih popeljal do vrtoglavih hitrosti.

Ameriško podjetje Czinger je že navdušilo z vratolomnim športnikom 21C, sedaj se z udobnejšim Hyper GT podajajo v vode grand tourerjev. S prostornim štirisedežnim model predstavljenim na dogodku Monterey Car Week v Kaliforniji, se nekoliko spogledujejo s Koenigseggom Gemera.

Kar zadeva oblikovanje, Hyper GT prinaša velik preskok od 21C, saj izpolnjuje čisto drugačna merila od dirkaško nastrojenega hiperšportnika. Neobičajno vrstno sedalno razporeditev je nadomestila konvencionalna štirisedežna kabina, do katere dostopamo skozi galebja vrata. Več notranjega prostora je odklenila ogromna streha, preostanek karoserije je elegantno zglajen, vključno s skritimi kljukami in digitalnimi vzvratnimi ogledali. Zašiljen zadek krasita sredinski izpuh in vzdolžna osvetlitev.

Za premikanje hibirdnega novinca skrbita hišno razvit 2,88-litrski V8 motor s podporo dveh turbopolnilnikov in 800-voltna električna polovica. Do kakšnih meja bo zmogljiv sistem potiskal Hyper GT ni znano, a s 1.250 KM in poganjanjem vseh štirih koles, bi morala biti stotica brez težav dosegljiva v manj kot treh sekundah, najvišja hitrost pa odmerjena preko meje 320 km/h.

Ker je Czinger s podatki precej skop, ne vemo niti cene novega Hyper GT, vendar nižje od milijona evrov ne gre pričakovati. Prav tako ostaja skrivnost prihoda končne serijske različice in začetek proizvodnje v domačem obratu v Los Angelesu.

Žiga Kolman
foto: Czinger

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button