AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Cupra UrbanRebel: Koncept futurističnega mestnega dirkalnika

Razredčena cestna različica prijaha leta 2025.

Cupra predstavlja zanimiv koncept UrbanRebel, ki bo posledično v nekaj letih obrodil serijski model, a verjetno v precej manj atraktivni obliki in z dolgočasnejšim imenom. Vseeno ostaja dejstvo, da je ta divji malček rojen za serijsko proizvodnjo.

Po besedah Wayna Griffithsa, direktorja Cupre, si bo mogoče koncept urbanega dirkalnika v živo ogledati v garaži Cupra City na prihajajočem avtomobilskem salonu v Münchnu. Radikalna interpretacija urbanega električnega modela bo v milejši obliki prispela leta 2025. Z dirkaškim konceptom si ustvarjajo idejo oblikovalskega jezika mestnih avtomobilov prihodnosti, kar se bo preneslo tudi na serijske modele. Za osnovo bodo uporabili MEB Short platformo koncerna Volkswagen, ki bo začetnica za številne vstopne modele Volkswagne, Škode in Audija.

Urbani električar je ključen strateški projekt ne le za Cupro, temveč za celoten koncern, saj nameravajo skupno izdelati preko 500 tisoč kompaktnih električnih vozil na letni ravni. Koncept je z dolžino 4.080 mm in širino 1.795 mm podobnih dimenzij kot aktualni Volkswagen Polo, obenem premore kar 435 konjskih moči. Teoretični pospešek do stotice naj bi bil 3,2 sekunde. Ni skrbi, da bi kaj takega ugledalo serijsko proizvodnjo.

Žiga Kolman
foto: Cupra

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button