AvtomobilizemNovice

Cupra s samozavestnimi napovedmi

Od razkritju modela Terramar so razgrnili še dva prihajajoča člana flote.

Na legendarnem katalonskem ovalu Sitges-Terramar so Cuprini vodilni pripravili tiskovno konferenco za avtomobilsko-novinarsko srenjo. Tam so brez predhodnega pompa predstavili nov model Terramar, športni terenec kot poslednji Cuprin avtomobil s klasičnim pogonom. Na vratih je električna renesansa in v ta namen so odkrili še uradne skice dveh bodočih modelov, ki bosta na asfalt zapeljala najkasneje v letu 2025.

 

Terramar si imenovanje torej deli z že omenjeno stezo, velikostno se uvršča med srednje velike in tako najbolj popularne SUV-je ta hip, medtem ko bodo v motorni paleti zgolj elektrificirani člani – hibridi torej. Kaj več nam Španci niso izdali, saj bo Terramar na ceste uradno zapeljal šele čez dve leti.

Med dve že omenjeni dodatni noviteti pa se uvrščata bodoča izključno električna modela Taracan in UrbanRebel. Prvi je kupejevski SUV, medtem ko naj bi drugi Cupri utrl pot med mestne avtomobile. In prav v tem mini segmentu imajo Španci velike apetite, saj prehitevajo preostale znamke v VAG koncernu. Več v prihodnjih mesecih, ko si obetamo tudi kaj več tehničnih informacij.

Blaž Likovič
foto: Cupra

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button