AvtomobilizemNovice

Cupra potrjuje udeležbo v karavani Extreme E

Katalonci zagnano v predsezonska testiranja!

Iz Martorella smo prejeli vest, da se Cupra v simbiozi z ABT Sportsline odpravlja tudi v letošnji tekmovalni segment Extreme E. Tja se podaja z osveženo podobo vozil in prevetreno vozniško zasedbo.

Extreme E je tekmovalni segment električnih off road vozil, ki se podijo po prirejeni progi polni terenskih preprek. Zanimivost segmenta je vpletenost obeh spolov v enem tekmovalnem segmentu, zato vključitev obetajoče World RX dirkačice Klare Andersson v vozniško ekipo ABT CUPRA XE ne preseneča. Izkušnje bo lahko nabirala ob boku katarskega dirkača Nasserja Al-Attiyaha, petkratnega WRC-2 prvaka.

Dotična ekipa je za prihajajočo sezono prenovila tudi grafično podobo svojega terenskega Tavascana XE, ki se bo barvno uskladil s študijo UrbanRebel in tako postal kameleon na štirih kolesih. Omenjeni dirkalni koncept iz leta 2021 je namreč odet v večplastni barvni sloj, ki pod različnimi koti svetlobe oddaja različni barvni spekter. Ogled dirkalnika bo zanimiv tudi iz stališča prihoda serijskega Cupra Tavascana, električnega SUV-ja, ki naj bi v salone zapeljal prihodnje leto.

Blaž Likovič
foto: ABT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button