AvtomobilizemNovice

Cupra Leon z novima milejšima motorjema

Seatova nekdanja podznamka predstavlja dve novi različici Leona, ki se s parom šibkejših motorjev usklajuje s Formentorjem.

Cupra Leon je sedaj poleg visoko zmogljivega stroja, na voljo še dvema milejšima motorjema. Ponudbo so razširili z 1,5-litrskim TSI bencinskim motorjem s 150 KM, v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim DSG dvosklopčnim samodejnim menjalnikom in 2-litrsko enoto s 190 KM, na voljo zgolj z DSG menjalnikom.

Kupci Cupre Leon bodo lahko sedaj prelistavali med petimi različnimi pogonskimi sklopi, če upoštevamo obstoječa 2-litrska TSI motorja z 245 in 310 KM ter priključno-hibridno različico z 1,4-litrskim bencinarjem. S potezo širjenja ponudbe, se Leon usklajuje s ponudbo večjega brata Formentor. A za razliko od slednjega, ki obstaja zgolj kot Cupra, se Leon prodaja tudi pod znamko Seat, kar daje kupcem zanimivo, morda celo zmedeno izbiro.

To pomeni, da lahko celo predvidimo zmogljivost teh dveh novih modelov, saj že Seatovi različici stotico dosežeta v 8,5 (1.5 TSI) in 7,4 sekundah (2.0 TSI). Precej podobna bo tudi opremljenost, z izjemo nekaj več športnega sloga pri Cupri, kar bo privedlo do rahlega dviga vstopnih cen. Standardno se bosta pohvalila z 18-plačnimi platišči, 12-plačnim informacijskim zaslonom, adaptivnim tempomatom in keyless sistemom.

Podpredsednik znamke Cupra Leon za prodajo in trženje, Kai Vogler, je o širjenju ponudbe Leona povedal: »Cupra Leon je že sedaj kralj na cesti, vendar avtomobil nenehno razvijamo, da bi čim bolj razširili ponudbo za naše stranke, ga še bolj prilagodili in povečali njegove prodajne cilje. Z novimi motorji želimo s Cupro Leon doseči velik uspeh, kot smo ga z modelom Formentor.«

Žiga Kolman
foto: Cupra

 

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button