AvtomobilizemNovice

Cupra Formentor VZ5 z Audijevim petvaljnikom

Španski športni odsek VAG koncerna bo uporabil kultni Audijev agregat.

Tokrat so nam dan polepšali Španci oziroma bolje rečeno VAG-ov temperamentni oddelek Cupra, kjer so preko spleta predstavili novega Formentorja VZ5. Športni SUV bo imel pod motornim pokrovom nameščen Audijev 2,5-litrski TFSI agregat s 390 KM in 480 Nm navora. Dovolj, da temperamentnega športnega terenca do kilometrske stotice požene v 4,2 sekundah in ne upeha vse do končnih (elektronsko omejenih) 250 km/h. Enak agregat se nahaja v Audiju Q3 z dodatkom RS, le da je tam za okroglih deset konjičev zmogljivejši, a je kompaktni SUV s štirimi krogi pri pospeševanju do 100 km/h za tri desetinke počasnejši.

Videz šteje, kar se opazi tudi pri Formentorju VZ5. S koncem 2021 bo na asfalt zapeljal z nekoliko spremenjeno masko, večjimi odprtinami za zajem hladilnega zraka, izrazitem zadnjem difuzorju in s posebno barvo v sivem tonu.

Kratica VZ5 se nanaša na »veloz 5«, kjer beseda v španščini pomeni »hiter«, medtem ko cifra označuje število valjev pod motornim pokrovom. V kolikor ste si Cuprinega Formentorja VZ5 tudi sami poželeli, boste morali z rezervacijo pohiteti, saj jih bodo sestavili le sedem tisoč.

Blaž Likovič
foto: Cupra

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button