AvtomobilizemNovice

Cupra Ateca s parom dostopnejših motorjev

In nekaj svežine pri paketih opreme.

Cupra krepi motorno paleto ključnega modela v rasti mlade španske znamke, ki se je s pomočjo Atece leta 2018 podala na samostojno pot. Z razširjeno ponudbo se Ateca približuje modelu Cupra Leon, s katerim so prvič uvedli enak pristop, hkrati so srednje velikemu SUV-ju namenili nekaj svežega okrasja.

Supra se je z Ateco kaj hitro uveljavila na avtomobilskem trgu, a kaj hitro sta vajeti prevzela novejša modela Born in Formentor. Da bi Ateco ohranili konkurenčno, so ji sedaj namenili par dostopnejših bencinskih motorjev, poleg nabrušene različice z 2-litrskim TSI z 221 kW (300 KM). Dno verige bo predstavljal 1,5-litrski TSI s 110 kW (150 KM), vmesno stopnico pa 2-litrski TSI s 140 kW (190 KM). Pri obeh je pogonski agregat povezan izključno s sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, zmogljivejši od dveh pa še z naprednim 4Drive štirikolesnim pogonom.

Kljub šibkejši konjenici oba nova motorja ustrezata dinamičnim zahtevam izdelkov znamke Cupra, kar je izdatno okrepljeno tudi z mnogimi bakrenimi logotipi. Za dodatno popestritev poskrbijo rahli kozmetični popravki v obliki preoblikovanega zadnjega difuzorja, para školjkastih športnih sedežev v sprednji vrsti, novega športnega volana z obvolanskima prestavnima ročicama in spremenjenih vratnih vložkov z bakrenimi šivi. Naročila za Ateco z novo linijo motorjev in opreme bodo začeli sprejemati prihodnji mesec.

Žiga Kolman
foto: Cupra

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button