AvtomobilizemNovice

Črna je vedno modna: Bentley Continental GT Mulliner Blackline

Skoraj dva od petih kupcev naj bi izbrala temačnega GT-ja.

Pri Bentleyjevem butičnem oddelku Mulliner so se tokrat mudili okoli Continentala GT in mu v slogu krajših dni namenili paket črnine imenovan Blackline. Tako coupe kot kabriolet sta doživela kozmetični tretma, kjer so običajno kromane elemente zamenjali – črni. Menda so računovodje in prodajni vodje pri tej prestižni otoški znamki izračunali, da se bo kar 38 odstotkov kupcev Continentala GT odločilo za Blackline opremljenost, zato je razširitev palete predhodno utemeljena.

Pri videzu je črnina zamenjala praktično vse svetleče komponente z izjemo Bnetleyjevega loga in robov maske oziroma hladilne reže. Celo pokrovi stranskih ogledal so odeti v t. i. bleščečo Beluga črno barvo. Niso beluga kiti beli? Kakorkoli, piko na i postavijo kar 22-palčna sijoča črna platišča, ki poudarijo temačen prizvok Blackline opreme. Tu ne moremo mimo samoizravnalnih oziroma plavajočih sredinskih Bentley emblemov, ki so ne glede na položaj platišča vedno v pokončnem položaju. Naj vsi vedo kaj vozite!

Pri ambientu so oblikovalci bodočim lastnikom prepustili možnost izbire osem t. i. tribarvnih sklopov, vključno s prešitim oblazinjenjem »diamant v diamantu«.

Nas je najbolj zanimal pogon, ki v tem primeru seveda ni bil afektiran. Na voljo vam tako ostaneta ali 6.0 twin-turbo W12 (635 KM in 900 Nm) ali 4.0 twin-turbo V8 (550 KM in 757 Nm). Ob predstavitvi Mullinerjeve črne mojstrovine smo na uho ujeli, da vodilni pri Bentleyju razmišljajo o možnosti priključno-hibridnega pogona tudi pri Continentalu GT, ki je zaenkrat na voljo pri limuzinskem Flying Spuru.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button