AvtomobilizemNovice

Corvette Z06 bo izven svojega dvorišča utišana

Izven ZDA se obeta izpuh z več bontona.

Pri Chevroletu so z zadnjo vestjo glede modela Corvette Z06 nekoliko razkačili ne-ameriško javnost, saj so napovedali bolj umirjen izpušni sistem za vsa vozila, ki bodo zapustila severno-ameriški trg, torej tudi evropski. V praksi to pomeni manj raskav in dinamičen zvok.

Ameriški športni ponos iz Chevy garaže bo namreč ob prevozu na čezoceansko ladjo dobil nekoliko modificiran izpušni sistem, ki bo namesto centralnega s štirimi cevmi prešel v dvojnega kotnega. Eno je seveda izgled, ki ga ljubitelji ameriške ikone še nekako »požremo«, nekaj povsem drugega pa je zvok, ki bo sedaj manj pobalinski. Vse to na račun ekologije oziroma filtra trdih delcev za bencinske motorje (GPR – Gasoline Particulate Filter), ki bo simfonijo osmih valjev nekoliko umiril.

Slednjo zagotavlja 5,5-litrski atmosferski V8 agregat, ki precej samozavestno dopolnjuje agresiven videz Chevy Corvette Z06. Proizvodnja vozila bo zagnana še v tem koledarskem letu, neuradne špekulacije pa omenjajo približno 90 dolarskih tisočakov za domač ameriški trg. Če je to preveč za športnika, ki vas do kilometrske stotice katapultira v 2,6 sekunde pa presodite sami …

Blaž Likovič
foto: Chevy

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button