AvtomobilizemNovice

Cobra nove dobe: AC Cobra Series 4 – electric

Elektrifikacija še ene štirikolesne ikone.

Ima zgodovino, slog in zmogljivost? AC Cobra zagotovo, saj gre za sodobno reinkarnacijo brezčasne legende pod okriljem večkrat prestrukturiranega podjetja AC Cars. Naj spomnimo, da se je vozilo onkraj Atlantika prodajalo pod imenom Shelby Cobra oz. AC Shelby Cobra, v obeh primerih pa je govora o brezstrešnem dvosedu s Fordovim V8 agregatom.

Podjetje AC Cars v zadnjih letih izdeluje nekakšne replike lastne ikone in med njimi je tudi popolnoma električna izvedenka, ki kakopak sledi poplavi električnih izvedenk nekdaj bencinsko gnanih legend na štirih kolesih. Tokrat so predstavili AC Cobro Series 4 – electric, ki temelji na precej priljubljeni AC Cobri 378 Superblower. V zameno za 172 tisočakov dobite klasika z električnim pogonom, ki zmore 230 kW in vas do stotice požene v 4,9 sekunde. Nič posebnega? Prav, potem odštejte 195 tisočakov in pogon bo zmogel 460 kW ter vas do hitrosti 100 km/h katapultiral v zgolj 3,8 sekunde. Povprečna avtonomije šibkejše izvedenke znaša približno 300 kilometrov, medtem ko bo močnejša polnjenje zahtevala po poprečno prevoženih 260 kilometrih.

Če vas elektrika ne prepriča so vam na voljo klasične izvedenke s 6,2-litrskim V8 agregatom in 660 KM ter 880 Nm navora. Vendar šele kot svoj bančni račun olajšate za vsaj 162 tisočakov. Bo že držalo, da lastniški ključi replike vseeno niso poceni …

Blaž Likovič
foto: AC Cars

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button