AvtomobilizemNovice

Clio za Rimljane: Omejena serija Renault Clio Lutecia

Čeden parižan prihaja v rimskem slogu.

Rimljani so mesto, na katerem danes stoji Pariz, imenovali Lutetia in nekaj ikoničnih vezi se je ohranilo vse do današnjega dne. Mednje sodi recimo znameniti hotel Lutetia, ki se nahaja v mestni četrti Saint-Germain-des-Prés. Tokrat so se na oddaljene čase spomnili pri Renaultu in predstavili omejeno serijo Clia imenovano Lutecia Limited Edition. Gre za prednostno elegantno in bogato opremljenega Clia, ki se v osnovi bohoti v diamantno črni kovinski karoserijski barvi z 17-palčnimi Viva Stella litimi platišči.

V notranjosti pričakujte 9,3-palčni EASY LINK multimedijski osrednji zaslon ter kopico dekorativnih elementov na osnovi medenine. Voznikovi asistenčni sistemi so povzeti po najvišje opremljeni različici R.S. Line, ki nadalje nagovarja bolj dinamično usmerjene kupce.

Pod motornim pokrovom bo na voljo zgolj ena različica, in sicer opremljena s prisilno polnjenim bencinskim TCe agregatom in 90 KM, ki mu je pripojen ročni šeststopenjski menjalnik. Cena za sofisticirano in uglajeno različico znaša več kot 21 tisočakov, vendar bo na voljo le na večjih Renaultovih trgih, zato Clia Lutecia v podalpskih salonih ne gre iskati.

Blaž Likovič
foto: Renault

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button