AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Classic Car Auctions bo postregel tudi sladokuscem

Pisan zbir štirikolesnikov na dražbi še pred Božičem.

1961BentleyS2StandardSteelSaloonDražbe klasičnih vozil občasno postrežejo tudi z naborom, ki zna navdušiti tudi najbolj zahtevne. Tokrat smo naleteli na zadnjo letošnjo dražbo v okviru dogodka Classic Car Auctions Winter Sale, kjer vam lahko Božiček pripelje precej zanimiv dodatek k vaši garaži.

1961BentleyS2StandardSteelSaloon

Začnimo z najmlajšim izmed izpostavljenih. V izjemni kondiciji in s podpisom oblikovalca Iana Calluma se predstavlja Aston Martin DB7 Vantage Coupe z letnico 2003, ki je odet v Grigio titanovo karoserijsko barvo. Z dobrimi 61 tisočaki na števcu je precej zanimiv za ljubitelje te britanske znamke, njegova tržna vrednost pa naj bi znašala med 30 in 35 evrskimi tisočaki. Bistveno starejši a vsled restavracije ravno tako sijoč je limuzinski Bentley S2 Standard Steel z letnico 1961. Le pet primerkov je še registriranih in v skladu s prometnimi pravili, naš dotični pa ima na števcu kilometrine prevrtenih zgolj 130.000 prevoženih. Kljub letnici ima vgrajen smaodejni menjalnik in hidravlično podprto krmiljenje, tržna vrednost pa je ocenjena med 35 in 40 tisoč evri.

1961BentleyS2StandardSteelSaloon

Desetletje starejši kot Bentley S2 in ravno tako legendarni je naslednji štirikolesnik Morris Mini Cooper S z letnico 1971. Odlično restavrirana tretja generacija britanske ikone je odeta v sicer neoriginalno tartansko rdečo barvo z belo streho. Tržna vrednost? Praktično enaka kot pri Aston Martinu, torej nekaj nad 30 tisočaki. Veliko zanimanja je požel tudi ikonični Porsche 911 Turbo iz serije 930 in letnico 1984. Prihaja s potrjenim portfeljem servisiranja pri priznanih Porsche specialistih, belo karoserijsko barvo in črnim usnjenim oblazinjenjem. Dodan je tudi popolnoma sveži izkaz iz tehničnega pregleda, tržna vrednost pa znaša med 60 in 75 tisočaki.

1984Porsche911Turbo

Takšna je bila naša izbira najbolj zanimivih, vi pa jo lahko dodatno preverite ali dopolnite z ogledom uradne spletne strani TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: CCA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button