AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Citroënov pristop k trajnostni mobilnosti na otoku Chalki

Chalki bo postal prvi ekološki grški otok po zaslugi inovativnega pristopa k trajnostni mobilnosti.

Citroën se je s odločil za investicijo v grški otok Chalki in sodelovanje v pionirskem projektu, s katerim bodo otok preobrazili v območje trajnostne energije brez emisij škodljivih toplogrednih plinov. Chalki je postal evropski laboratorij za energetski prehod, ki poteka v sodelovanju z raznimi partnerji, kot so na primer Syngelidis Group, uvoznik vozil Citroën v Grčiji, Vinci in Akuo Grčija, ki vsi veljajo za vodilne na svojih specializiranih področjih.

Po podpisu memoranduma o soglasju med grško vlado, znamko Citroën in skupino Syngelidis, Vinci in Akuo Grčija se je začel postopek za preobrazbo otoka Chalki v brezemisijsko gospodarsko območje. Citroën in skupina Syngelidis bosta storila vse, kar je v njuni moči, da bodo v njuni ponudbi električna vozila, ki bodo uporabljala zgolj obnovljive vire električne energije. Njihov cilj je ta napredek omogočiti vsem prebivalcem in podjetjem na otoku.

Na začetku bo Citroën priskrbel javnim službam otoka Chalki floto šestih električnih vozil, med temi dve vozili Ami za policijo in obalno stražo, dve vozili ë-C4 in eno vozilo ë-Spacetourer za občinski urad Chalki. Eno vozilo ë-Jumpy pa bo dostavljeno Energetiki otoka Chalki. Dve izmed teh vozil bo Citroën po brezplačnem 48-mesečnem lizingu, odkupil in ju podaril občini Chalki.

Po zaslugi celovitega razvojnega načrta za pametno in podnebno nevtralno mobilnost bo Citroën prebivalcem in podjetjem na otoku predstavil možnost nakupa električnih vozil z ničnimi emisijami po dostopnih cenah. Ponudil jim bo široko paleto rešitev za brezogljično mobilnost, od lahkih štirikolesnikov do osebnih in gospodarskih vozil z brezplačno uporabo vseh inovativnih tehnologij in povezljivih aplikacij, ki jih vključujejo. Prebivalci otoka bodo lahko občutno izboljšali svoje vsakdanje življenje z manj hrupa, bolj kakovostnim zrakom, čistejšim okoljem in nižjimi stroški energije.

Rudi Leskovec
foto: Citroën

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button