AvtomobilizemNovice

Citroëna C4 in C4 X z novim blago-hibridnim motorjem

Hybrid 136 predstavlja majhen korak do elektrifikacije za najbolj dvomljive kupce.

Citroënov C segment že pokrivajo učinkovita električna, bencinska in dizelska vozila, sedaj ponudbo krepijo s hibridnima modeloma C4 ter C4 X. Blago-hibridni sistem združuje bencinski in električni pogon, pri čemer uporablja kompaktno 48-voltno hibridno tehnologijo.

Osnovo sklopa predstavlja 1,2-litrski trivaljni bencinski motor s 100 kW (136 KM), ki je prilagojen za sodelovanje z blago-hibridnim sistemom, v kombinaciji s kompaktno litij-ionsko baterijo, jermenskim zaganjalnikom in elektrificiranim menjalnikom z dvojno sklopko ë-DCS6, znotraj katerega deluje elektromotor z največjo močjo 21 kW (28 KM) ter 55 Nm navora. Pogonski sklop Hybrid 136 zagotavlja udobje in hkrati za skoraj 20-odstotno zmanjšanje emisij ter 30-odstoten upad porabe v primerjavi klasičnimi bencinarji. V idealnih pogojih lahko s tem sklopom do 50 odstotkov voženj v mestnem okolju opravimo v električnem načinu, s čimer so prav tako omogočeni dostopi do območij z nizkimi emisijami.

Modela C4 in C4 X ponujata edinstveno izkušnjo udobja z elementi Citroën Advanced Comfort, vključno z vzmetenjem in udobnimi sedeži. Električne različice dopolnjujejo učinkovito ponudbo bencinskih in dizelskih motorjev ter zadovoljujejo različne potrebe kupcev. S 25-odstotnim deležem prodaje modela C4 in 35-odstotnim deležem elegantmega C4 X v Evropi, prihod hibridnega pogona razširja rešitve za elektrificirano mobilnost z dostopnejšo ceno. Modela C4 in C4 X Hybrid 136 predstavljata skladno sintezo, ki poudarja preprostost in mirna vožnja, njuna cena pa se začne pri 33.200 oziroma 33.900 evrih.

Žiga Kolman
foto: Citroën, caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button