AvtomobilizemNovice

Citroën z novim konceptom Basalt širi interese na rastočih trgih

Basalt bo ob prehodu na serijski model nastopil v Indiji in južni Ameriki.

Citroën predstavlja revolucionarni koncept kompaktnega SUV-ja pod imenom Basalt Vision, ki bo v drugi polovici letošnjega leta debitiral v Indiji in Južni Ameriki. Inovativni model združuje različne avtomobilske elemente – eleganco kupeja, robustnost SUV-ja in prostornost petvratne limuzine. Koncept Basalt Vision, razvit ob sodelovanju osrednjega podjetja in regionalnih ekip, naj bi skupaj z modeloma C3 ter C3 Aircross okrepil mednarodno rast francoske znamke.

Basalt Vision s svojim drznim oblikovalskim pristopom, ki združuje lastnosti SUV-ja in oblikovne poteze kupeja, odpira nove poti v svojem segmentu. Robusten značaj športnega terenca izžareva samozavest, saj se ponaša z visoko oddaljenostjo od tal, mišičasto držo in izrazitimi geometrijskimi oblikami. Kontrast nudi zadek, ki spominja na kupeje, kar dodaja pridih dinamičnosti, pri čemer uravnotežuje atletsko postavo z eleganco in nakazuje aerodinamično učinkovitost. Basalt ali Bazalt je poimenovan po odporni vulkanski kamnini, kar odraža tudi oblikovanje in etos vozila. S povišano oddaljenostjo od tal in prostorno notranjostjo ponuja enostaven dostop in dovolj praktičnosti za potnike, skupaj z dodatnimi ojačitvami ter sistemi za večjo varnost v zahtevnih voznih razmerah.

Basalt Vision se kot najnovejša novost v Citroënovi ponudbi pridružuje modeloma C3 in C3 Aircross v programu C-Cubed, ki je prilagojen rasti trgov v Indiji in Južni Ameriki. Modeli na skupni platformi Smart Car, dajejo prednost edinstveni zasnovi, prijaznosti do uporabnika in ustvarjanju dostopne vrednosti za kupce. Poleg izdelkov si Citroën prizadeva izboljšati lastniške izkušnje s storitvami, katerih cilj je poenostaviti življenje strank. Citroën Basalt Vision, ki bo na izbrane trge zapeljal še letos, napoveduje kompaktni SUV Coupé, namenjen mladim profesionalcem in družinam, ki obljublja neprimerljivo udobje na krovu in prepoznavno vozno izkušnjo.

Žiga Kolman
foto: Citroën

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button