AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Citroën Skate

Mobilnost je ena izmed najosnovnejših potreb v vsakodnevnem življenju ljudi, zlasti v mestih. Metropole nudijo svoje prebivalcem zelo privlačne rešitve za bivanje, tako da njihovo število nenehno narašča, zaradi česar je treba izumiti nove rešitve za potovanje. Vzporedno s tem pa imajo prebivalci mest zaradi epidemije Covid-19 še višja pričakovanja, saj dandanes zahtevajo bolj varne, fleksibilne in okolju prijazne načine potovanja, ki so v skladu s pravili o varni razdalji, s čimer vplivajo na razvoj urbane krajine in rešitve za pametno mobilnost prihodnosti. S pojavom avtonomnih vozil bi se lahko zmanjšalo število zastojev v mestih; vendar tovrstne rešitve v srednjeročnem pogledu niso ekonomsko upravičljive zaradi visokih stroškov tehnologij za avtonomno vožnjo, če jih primerjamo z deležem uporabe.

V odziv na to problematiko so Citroën, Accor in JCDecaux združili svoje moči v ustvarjalno in predano partnerstvo, ki so ga poimenovali The Urban Collëctif. V prepričanju, da mora mobilnost prihodnosti zagotavljati varnost in dobro počutje na vsakodnevni bazi, je The Urban Collëctif zasnoval revolucionaren koncept mobilnosti, ki temelji na svojih 200-letnih skupnih izkušnjah vseh znamk s področja inovacij. Koncept, ki temelji na modelu javno dostopnega vira mobilnosti, Citroën Autonomous Mobility Vision, temelji na:
– platformi za avtonomno in električno mobilnost: The Citroën Skate
– in kapsulah za razne vrste storitev in rabe.

Omenjeno platformo pa je možno uporabiti tudi ločeno od storitev za mobilnost, s čimer ta koncept ponuja možnost za maksimalni izkoristek avtonomne tehnologije v povezavi z razširjenimi storitvenimi ponudbami. The Citroën Skate lahko namreč na zahtevo premika vse kapsule po posebnem voznem pasu, pri tem pa potnikom ponuja neprimerljivo stopnjo udobja zahvaljujoč več kot sto let strokovnih izkušenj znamke Citroën s tega področja.

Kapsule, ki so bile zasnovane v okviru kolektiva The Urban Collëctif, pričajo o potencialu virov mobilnosti za javno rabo, saj ponujajo tri povsem različne inovativne storitve za mobilnost: Sofitel En Voyage za ekskluzivne izkušnje med urbano mobilnostjo, Pullman Power Fitness za nov način športne vadbe med vožnjo in JCDecaux City Provider, ki nudi inovativne storitve za urbano mobilnost po naročilu.

Rudi Leskovec
foto: Citroën

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button