AvtomobilizemNovicePočitniška vozilaProsti čas

Citroën Holidays za ljubitelje potovanj

Citroën vstopa na trg tovarniških mini kamperjev.

Citroën vstopa v svet bivalnih kombijev, ki postajajo v zadnjih nekaj letih prava uspešnica. Med najbolj zaželenimi je že vrsto let Volkswagen California, zadnje čase pa se v segmentu preizkušajo tudi ostali, med zadnjimi Citroën z novim prikladno imenovanim kombijem Holidays.  V Stuttgartu predstavljeni kombi bo prodajno pot nastopil letos pomladi prek Citroënove mreže.

Gibanje Van Life je postalo družbeni fenomen, ki ponuja izkušnjo mobilnega doma za edinstveno in odgovorno obliko turizma. Citroën Holidays, ki je bil razvit v sodelovanju z vodilno družbo na trgu bivalniških predelav, Bravia Mobil, izhaja iz modela SpaceTourer in pooseblja Citroënovo zavezanost prostornim, funkcionalnim ter družabnim modelom. Holidays prejme do štiri osebe in zagotavlja udobno notranjost za svobodomiselno raziskovanje. S sodobnimi tehnologijami za pomoč pri vožnji je skladen s Citroënovo filozofijo spodbujanja svobode, souporabe in dobrega počutja na cesti.

Zasnova kombija vključuje dvižno streho, ki omogoča namestitev do štirih spalnih prostorov. V notranjosti se nahaja kuhinjska enota s pomivalnim koritom, plinskimi gorilniki in hladilnikom. Pretkana zasnova za samostojno bivanje zajema še sistem za shranjevanje vode, prho in odstranljive sanitarije, nastavljivi ogrevalni sistem Webasto pa zagotavlja optimalno temperaturo v vozilu, medtem ko različne možnosti povezljivosti, vključno s priključki USB in brezžičnim polnilnikom za pametne telefone, izboljšujejo potovalno izkušnjo.

Citroën Holidays poudarja vsestranskost, ki je primerna tako za vsakodnevno uporabo kot za pustolovske odprave. Njegova kompaktna velikost, električno servo krmiljenje in napredne funkcije, kot sta kamera za vzvratno vožnjo in električna parkirna zavora, prispevajo k enostavnemu upravljanju in parkiranju. Za pogon bo skrbel par dizelskih motorjev, BlueHDi 145 in BlueHDi 180, ki bosta zagotavljata učinkovito porabo in solidno zmogljivost za raziskovanje na dolgih poteh.

Potovalnik je prevzel sodobno obliko nedavno predstavljenega osveženega modela SpaceTourer, ki se pohvali z novo identiteto znamke Citroën, novim logotipom, osvetlitvijo in prenovljeno notranjostjo z 10-palčnim osrednjim zaslonom na dotik. S poudarkom na povezljivosti ponuja digitalno instrumentno ploščo in številne varnostne pripomočke. Citroën Holidays izpolnjuje naraščajoče povpraševanje po udobni in mirni potovalni izkušnji. Podrobne informacije o ponudbi Holidays bodo razkrite ob začetku sprejemanja naročil v pomladnih mesecih.

Žiga Kolman
foto: Citroën

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button