AvtomobilizemNovice

Citroën C3 Aircross Rip Curl: Sproščen pobeg v slogu

Maksimalno izkoristite poletje z novo posebno serijo Citroëna C3 Aircross Rip Curl.

Citroën je napovedal nov nivo opreme za križanca C3 Aircross, usmerjen ljubiteljem deskanja na valovih. Gre za nadaljevanje sodelovanja z avstralsko deskarsko znamko Rip Curl, ki je že krasila model C4 Cactus leta 2016 in Berlingo leta 2020.

Žal tudi tokrat surferjev ne bodo navdušili z ujemajočo desko, a C3 Aircross Rip Curl je dobro založen z ostalimi dobrinami, da bo izstopal od povprečja. Na zunaj ga bomo prepoznali po novih črnih 17-palčnih platiščih z origami vzorcem, obutih v celoletne pnevmatike, v modro barvo so odeli zunanji ogledali in spodnji zaščiti prednjega odbijača ter dodali napis Rip Curl na potniška vrata.

Tematika se v notranjosti nadaljuje z udobnimi Advanced Comfort sedeži prevlečenimi v modro tkanino, v enaki barvi so armaturna plošča in zračniki. Kot standardno je opremljen s panoramsko streho z električno pomičnim senčnikom, projicirnim zaslonom in zmogljivim ozvočenjem.

K iskanju najboljših neodkritih deskarskih plaž bo pripomogel sistem Advanced Grip Control z izboljšanim nadzorom oprijema pogonskih koles, vključno s pripomočkom za varne spust po klancu. Za pogon C3 Aircross Rip Curl bodo skrbeli trije motorji. Bencinsko plat zastopa 1,2-litrski trivaljnik Puretech z močjo 110 KM ali 130 KM v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, dizelsko pa 1,5-litrski štirivaljnik BlueHDi s 110 KM, povezan z ročnim ali samodejnim menjalnikom.

Avanturistični C3 Aircross Rip Curl bodo v katalog dodali s prvim julijem, a prvi primerki bodo zamudili letošnje poletje, saj se dostave začnejo šele novembra.

Žiga Kolman
foto: Citroën

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button