AvtomobilizemNovice

Citroën Berlingo v novi preobleki in z več dosega

V Evropi ostaja Berlingo zgolj električni, drugod tudi s klasičnimi motorji.

Citroën je pripravil sveženj posodobitev za družinsko obarvanega Berlinga, ki z aktualnimi oblikovnimi smernicami in izboljšanimi sistemi v vozilu krepi svoj kultni status. Novo podobo odlikuje celovito prenovljen sprednji del, ki izraža moč in sodobnost z večjim, bolj pokončnim videzom, vključno z novim ovalnim logotipom in značilnim tridelnim svetlobnim podpisom.

V notranjosti so armaturno ploščo modernizirali s poudarkom na ergonomiji. Sredino sedaj krasi večji 10-palčni zaslon na dotik, pred voznikom so nastavljivi digitalni mernilniki, za večjo uporabnost bo poskrbel prostoren predal za rokavice Top Box. Volan, po želji z ogrevanim obročem, vključuje upravljalne gumbe za avdio sistem in tempomat, hkrati so inženirji poskrbeli za splošno povečanje občutka kakovosti sestavnih materialov.

Berlingo ohranja svoj sloves praktičnega vsestranskega vozila in ponuja udobne sedeže Advanced Comfort Seats za večji užitek v vožnji. Trije samostojni zadnji sedeži so dopolnjeni z večnamensko streho Modutop, prijetno počutje zagotavljata  ambientalna osvetlitev in zatemnitvena panoramska streha. Zaneten prtljažni prostor glede na konfiguracijo pogoltne od 775 do 4.000 litrov prtljage. Na krovu posodobljenega Berlinga je do 18 tehnologij za pomoč pri vožnji, med katerimi so prilagodljivi tempomat, električna parkirna zavora in kamero za vzvratno vožnjo s funkcijo Top Rear Vision.

Napredek se je dovil tudi na področju pogona, ki je na stari celini pod oznako ë-Berlingo zgolj električni. 20-odstotno izboljšanje je prineslo do 320 km dosega med polnjenji, za kar skrbi 50 kWh LFP baterija s hitrim 100-kilovarnim polnjenjem, 80 odstotkov energije zagotovi v 30 minutah. Na drugih izbranih trgih bo prenovljeni Berlingo na voljo z dizelskimi motorji BlueHDi 90, 100 in 130 ter bencinskima motorjema PureTech 110 ter 130.

Žiga Kolman
foto: Citroën

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button