AvtomobilizemNovice

Chevrolet Beast je ultimativni terenski bojevnik

Chevy ponovno navdušuje s konceptom puščavskega dirkalnika s 6,2-litrskim osemvaljnikom.

Na avtomobilski šov SEMA v Las Vegasu je Chevrolet pripeljal prav poseben koncept, s katerim nameravajo pritegniti največ pogledov. Spoznajmo divjo puščavsko terensko pošast imenovano kar Beast.

Nastopaški avtomobil z nič manj udarnim imenom je visoko zmogljiv koncept puščavskega dirkalnika, posebej razvitega za namene največjega salona predelav. Pod okovjem nore kreacije se skriva modificirana šasija poltovornjaka Silverado, z unikatno karoserijo na vrhu, s čim krajšimi previsi za povečanje sposobnosti na zahtevnem brezpotju.

Pod motornim pokrovom tiči druga zver, Chevrolet Performance 6,2-litrski LT4 V8 motor z 650 konjskimi močmi in 880 Nm navora. Vsa ta moč se preko 10-stopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na vse štiri konce.

Chevrolet Performance oddelek je bil zadolžen tudi za izboljšave zavornega sistema, obuli so ga v 20-palčna platišča oblečena v 37-palčne terenske pnevmatike za maksimalen oprijem. Celotno podvozje je občutno širše od donatorskega avtomobila, prav tako veliko več hoda ponuja novo terensko vzmetenje.

Brezpotno tematiko Beasta dopolnjuje notranjost s štirimi Recaro školjkastimi sedeži, večtočkovnimi varnostnimi pasovi in dvema 7-palčnima zaslonoma s prikazom vseh pomembnih podatkov.

Žiga Kolman
foto: Chevrolet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button