AvtomobilizemNovice

ChatGPT v avtomobilih DS kar standardno

Sistem Iris postaja s pomočjo umetne inteligence bolj učinkovit.

Pri DS Automobiles so oktobra lani začeli s pilotno fazo integracije umetne inteligence ChatGPT znotraj informacijskega sistema Iris in dosegli izjemen uspeh s 50-odstotnim povečanjem uporabe prepoznavanja govora. Posledično bo vključitev ChatGPT postala standardna funkcija v celotni liniji modelov DS, ki so opremljeni s sistemom Iris, od marca pa bo na voljo v osemnajstih državah in trinajstih jezikih.

Uporabniki lahko prek sistema Iris komunicirajo s ChatGPT kot interaktivnim spremljevalcem na potovanjih, postavljajo različna vprašanja in prejemajo prilagojene odgovore, brez motnje med vožnjo. Napredna funkcija izboljša potovalno izkušnjo s priporočili za dejavnosti, napotki o lokalnih znamenitostih, predlogi za obsike restavracij, pripovedovanjem zgodb in še mnogo več. Za optimalno potovalno izkušnjo je ChatGPT vključen v ponudbo paketa Connect Plus Pack, skupaj z drugimi funkcijami povezljivosti, kot sta navigacija in daljinski upravljalnik, ki so tri leta kot del standardne opreme.

Olivier François, vodja podjetja DS Automobiles, poudarja zavezanost zagotavljanju edinstvene izkušnje v vozilu, medtem ko Yves Bonnefont, direktor programske opreme pri podjetju Stellantis, poudarja pionirsko vlogo podjetja DS pri vključevanju ChatGPT in napoveduje njegovo standardizacijo, ki je prva v avtomobilskem svetu. Uspešna pilotna faza v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji in Združenem kraljestvu je pokazala potencial klepetalnega robota ChatGPT za izboljšanje uporabniške izkušnje, kar je privedlo do serijske uporabe. To integracijo je omogočila integracija ChatGPT API s strani SoundHound AI, kar pomeni pomemben mejnik v integraciji avtomobilske umetne inteligence.

Žiga Kolman
foto: DS Automobiles

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button