AvtomobilizemNovice

ChatGPT bo povzdignil izkušnjo digitalizacije avtomobilov

DS Automobiles kot prvi dodajajo razširitev z umetno inteligenco ChatGPT.

Zloglasni sistem umetne inteligence ChatGPT si počasi utira pot v svet avtomobilizma. Napreden sistem umetne inteligence, ki je znan po svojem razumevanju jezika in zmožnostih ustvarjanja, uporablja obsežne podatke za zagotavljanje natančnih ter raznolikih odgovorov na najrazličnejša vprašanja ali zahteve po informacijah. Sedaj ga bo mogoče uporabljati tudi znotraj avtomobilskega info-zabavnega sistema.

Sistem DS IRIS, kot ga uporabljajo modeli DS 3, DS 4, DS 7 in DS 9, po novem vključuje tehnologijo ChatGPT AI in ponuja inovativno pogovorno izkušnjo med potovanjem. S to izboljšavo se sistem za prepoznavanje glasu v vozilu DS spremeni v namenskega digitalnega pomočnika, ki se osredotoča na izboljšanje celotne potovalne izkušnje, natančnejše nastavljanje določenih funkcij in zmanjšanje dolgčasa med dolgo potjo.

Z integracijo ChatGPT lahko uporabniki s sistemom DS IRIS vzpostavijo bolj naravne pogovore, kar pomeni, da ga lahko med vožnjo povprašate o možnih dejavnostih v popoldanskem času, se pozanimate o pomembnih umetniških delih, ustvarite kvize o priljubljenih temah ali sestavite zgodbe za otroke. To je le nekaj primerov neštetih možnosti in vrst pogovorov, ki lahko potekajo ob interakciji z vozili znamke DS. Za začetek le-te preprosto uporabimo ukaz »OK IRIS« ali pritisnemo določen gumb na volanu. Razširitev z umetno inteligenco ChatGPT bo na voljo prek spletne posodobitve in bo prvi šest mesecev brezplačna.

Žiga Kolman
foto: DS Automobiles

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button