AvtomobilizemNovice

Češki best-seller je na voljo za konfiguracijo in naročilo!

Prenovljena Octavia je odprla svoja vrata v spletnih konfiguratorjih.

Ljubitelje vsestranske Škode Octavie smo razveselili že v februarju, kjer smo že poročali o medgeneracijski posodobitvi tudi pri nas precej priljubljene štirikolesne čehinje. Če povsem strnemo zapis se ne bi pretirano motili, če bi dejali da prenova prinaša nadgradnjo na praktično vseh področjih.

Kozmetične spremembe so vide na nekoliko modificirani maski vozila, ki jo dopolnijo na novo oblikovani matrični LED žarometi druge generacije (v zameno za doplačilo, serijski klasični LED žarometi) in skladno s hišno politiko preoblikovani odbijači in zajem hladilnega zraka. Gledajoč spletno stran Octavie lahko v osnovi ločimo med »klasično« Essence in Selection ter začinjeno Sportline izvedenko, četudi je že osnovna zastavljena malce bolj dinamično kot pred samo prenovo. V spletnem konfiguratorju in ceniku sta zaenkrat na voljo le Selection in Sportline sklopa opreme, tako v limuzinski kot v karavanski Combi različici, kar pomeni štiri različne osnove za sestavljanje vozila po meri. Octavia Sportline je po prenovi še malce bolj popoprana, za kar poskrbijo v kovinsko črno obarvani elementi kot so usmernik zraka, mreža hladilnika, zadnji spojler, pokrovi stranskih ogledal in obrobe stekel.

Ambient je bil deležen manj nadgradenj kot bi morda pričakovali, so pa Čehi dodali nekaj več možnosti oblazinjenja in dekorativnih elementov za doplačilo. Med novitetami velja izpostaviti osrednji multimedijski zaslon s 13 palci premera in USB-C priključke, ki so po novem 3x zmogljivejši pri krmljenju naših napravic, kljub temu, da je reža za brezžično polnjenje mobilnika sedaj del serijske opreme. Ljubitelji digitalizacije boste navdušeni nad glasovnim upravljanjem in klepetanjem z virtualno asistentko Lauro.

Nedrja vozila bo definirala izbira programa oblazinjenja Design Selections, ki ga tvorijo sklopi Loft, Lodge, Lounge, Suite L&K ter nenazadnje tudi Sportline, ki uporabljajo reciklirane tkanine in trajnostno obdelano usnje. Pod motornim pokrovom bistvenih novitet ni, saj tam domujejo štirje bencinski in dva dizelska agregata. Vstopnico v posamezen svet bencina oziroma dizla tvorita 1,5-litrski TSI in dvolitrski TDI, prvi s 110 kW (150 KM), drugi s 85 kW (115 KM) – v obeh primerih z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom. Ponudbo nadaljujeta 1,5-litrski TSI mHEV z 48-voltno blagohibridno tehnologijo in enako konjenico ter dvolitrski TDI s 110 kW (150 KM) – oba s samodejnim DSG menjalnikom. Češnja na torti bo dvolitrski TSI s 195 kW (265 KM), ki je pričakovano rezerviran za RS izvedenko.

Cenik otvorijo limuzinska Octavia s Selection opremo in 1.5 TSI motorjem, ki je ocenjena na 27.129 evrov, medtem ko je karavan z enako opremo in pogonom vreden 27.856 €. Limuzinski Sportline s prav tako 1,5-litrskim TSI agregatom zahteva vsaj 30.703 €, karavan malce več z 31.466 evri.

Blaž Likovič
foto: Škoda

Povezani članki

2 komentarjev

  1. a ste morbit tu malo zamešali?
    bencina oziroma dizla tvorita 1,5-litrski TSI in dvolitrski TDI, prvi s 110 kW (150 KM), drugi s 85 kW (115 KM)
    2.0TDI ima manj konjev kot bencinar??

    1. Pozdravljeni,

      Podatek bo pravi. Imajo pa pri Škodi z 2.0 TDI agregatom precejšen razpon moči. Lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button