AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNoviceNoviceTehnika

CES 2022: Turki mu pravijo »pametna transportna naprava«

V resnici pa je govora o fastback vozilu s podpisom Pininfarine.

Zagonsko avtomobilsko podjetje Togg, ki domuje v Turčiji, je že zdavnaj preraslo predpono »startup«. Že pred časom so predstavili študijo C-SUV, ki bo prihodnje leto prešla v serijsko proizvodnjo, tokrat pa so kar na sejmu uporabniške elektronike CES v ameriškem mestu zabave razkrili svoj nov produkt – študijo vozila v fastback karoserijski podobi, ki so jo oblikovali skupaj z birojem Pininfarina.

Glede na priložene fotografije se lahko strinjate, da je vozilo že skoraj pripravljeno na proizvodnjo. Spremembe bodo najverjetneje dolete stranska ogledala in B stebriček, ki v prikazani študiji manjka. Videz je sodoben a hkrati tradicionalen, električnemu pogonu navkljub.

Turki, katerih proizvodnja izhaja iz province Bursa, ne skrivajo svojih velikih apetitov. Na CES-u so predstavili kar nekaj pametnih mobilnih in tehnoloških rešitev, ki zajemajo tako elektroniko znotraj vozila kot polnjenje električnega pogona in nenazadnje komunikacijo s prometno infrastrukturo. Vse skupaj se poveže v nekakšen mobilni ekosistem, če citiramo turške predstavnike, kaj točno s tem mislijo, pa si oglejmo v spodnjem prispevku.

Blaž Likovič
foto: Togg

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button