AvtomobilizemNovice

Čehi razkrili nedrja Kodiaqa in Superba v prihodu!

Tako podobni, a vendarle z nekaj razlikami.

Pri Škodi še naprej držijo visok ritem napovedovanja svojih dveh modelov Superb in Kodiaq, ki oba slovita kot odlična družinska kompanjona. Tokrat so nam razkrili postavitev ambienta obeh vozil, ki sta si na prvi pogled precej podobni. A le na prvi pogled …

Notranjost Škode Kodiaq 2023

Nov ambient je pričakovano še bolj digitaliziran. Izstopa osrednji 12,9-palčni prostostoječ osrednji zaslon v družbi pod njim postavljenih vrtljivih gumbov, občutljivih na dotik in opremljenih z 32 milimetrov velikim zaslončkom. Sveža ideja, preko katere potnika sprednje vrste upravljata tako s klimatizacijo kot multimedijskimi funkcijami oziroma z naborom opcij, ki jih opremljenost vozila ponuja.

Ste opazili odsotnost ročice samodejnega menjalnika? Ta je po novem romala izza volanskega obroča, medtem ko je kar nekaj prostora na ta račun pridobila sredinska konzola med sedežema. Med preostale novosti sodijo številni USB C priključki z različnimi močmi (od 15 do 45 W), predal za brezžično polnjenje mobilnega telefona (v Kodiaqu sta na voljo kar dva).

Notranjost Škode Superb 2023

Oblazinjenje obeh vozil je po novem še bolj trajnostno naravnano in je izdelano iz 100-odstotno recikliranega poliestra. Kodiaq bo prejel še eno novost, in sicer ergonomske sedeže s pnevmatsko masažno funkcijo, ki bodo razbremenili vaš organizem na dolgih poteh ali napornem dnevu na delu.

Več kot očitno je, da so se pri Škodi sprememb v notranjosti lotili sila resno, saj bo novi Superb osnova za bodočega Passata, in ne obratno, kot smo bili vajeni do sedaj. Stvari se spreminjajo …

Blaž Likovič
foto: Škoda

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button