AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Car & Classic na dražbeni oder zvabila bavarski Z1

Manj kot 10.000 prevoženih in z drsnimi vrati …

Ena izmed največjih evropskih dražbenih hiš Car & Classic med 1. in 8. oktobrom išče novega lastnika zanimivega bavarskega roadsterja. Novega lastnika namreč išče BMW Z1 iz leta 1991, ki ga zaznamujejo drsna bočna vrata in odlična ohranjenost.

Zahvaljujoč dolgoletnemu lastništvu uradnega BMW prodajalca iz italijanskega mesteca La Spezia ima vozilo prevoženih zgolj 9.342 kilometrov. BMW Z1 je prvi bavarski roadster po legendarnem modelu 507 iz 1960-ih, znan pa je predvsem po svojih vratih. Koncpet so pri BMW-ju razkrili že v davnem 1986 in takoj poželi precej zanimanja, žal pa so povsem ročno sestavljanje vozila in nekonvencionalna oblika ter nenazadnje tudi prihod še bolj popularne samurajke Mazde MX-5 terjali svoje. BMW Z1 so sestavljali le tri leta in pri tem k življenju spravili le 8.000 primerkov.

BMW Z1 ima v sprednjem delu sredinsko nameščen 2,5-litrski M20 vrstni šestvaljnik, ki preko Getragovega petstopenjskega ročnega menjalnika poganja zadnji kolesni par. Agregat zmore 170 KM, kar je dovolj, da vas do stotice požene v približno osmih sekundah in upeha šele pri 225 km/h. Če si ga morda želite pripeljati v svoj dom, potem se pripravite na trd boj, saj je pričakovan izkupiček ocenjen med 60 in 70 evrskimi tisočaki.

Blaž Likovič
foto: C&C

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button