AvtomobilizemGospodarska vozilaNoviceZanimivosti

Callum eVita je sveža študija za invalidne potnike

VIDEO: Električni voz po meri uporabnikov invalidskih vozičkov.

Britansko podjetje Motability Operations je znano kot predelovalec vozil za uporabnike na invalidskih vozičkih, vendar je ob prihodu električnih vozil primernost le-teh precej upadla. To jih je vodilo korak dlje in sicer v oblikovanje namenskega električnega vozila, ki se zaenkrat nahaja pod konceptnim poimenovanjem eVita.
S tem namenom v mislih so se povezali z oblikovnim birojem Callum, katerega prva violina je Ian Callum, nekdanji vodja oblikovalcev pri Jaguarju. S skupnimi močmi so ustvarili namensko električno vozilo, ki je prilagojeno uporabnikom invalidskih vozičkov.

Med ključnimi značilnostmi študije so deljiva prtljažna vrata z električno rampo za enostaven dostop, skupaj z nizkim podom, ki zagotavlja, da so potniki zadaj na enaki višini kot sedeči na prednjih sedežih. Callum eVITA ima tudi velika okna in panoramsko strešno okno ter dostopen priključek za polnjenje. Posebnost vozila je osvetlitev prostora, ki ga morajo drugi udeleženci pustiti, da omogočijo varen dostop do vozila njegovim potnikom na invalidskem vozičku.

Blaž Likovič
foto: Callum

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button