AvtomobilizemNovice

Cadillac prihaja v Le Mans

Navdušenje se dviguje. Vstop v seriji Le Mans in IMSA potrjuje še eno podjetje.

Svetu vztrajnostnih dirk se napoveduje zanimiva prihodnost, saj je svojo udeležbo v razredu hiperšportnikov potrdil tudi ameriški Cadillac. Z novim dirkalnikom se nameravajo udeležiti dirk IMSA WeatherTech SportsCar prvenstva in prvič tudi ravnic Le Mansa.

Z letom 2023 se bodo pridružili že potrjenim nastopajočim – Toyota, Glickenhaus, Alpine, Peugeot, Ferrari, Porsche in Audi. Obeta se nam izjemna bitka za prestol najboljšega v vztrajnostnem prvenstvu, ki je kot kaže po uveljavitvi LMH in LMDh kategorij, kljub prvotni negotovosti, kar zacvetelo.

Enako kot številni ostali proizvajalci, je tudi Cadillac svoj vstop pospremil s skico prihajajočega LMDh-V.R prototipnega dirkalnika, o katerem sicer vemo bore malo. Potrjena je uporaba šasije znamke Dallara in standardiziranega Hypercar hibridnega sklopa, povezanega z unikatnim Cadillacovim motorjem na notranje izgorevanje. Nastop v kraljevem razredu vztrajnostnega dirkanja bodo izvedli s pomočjo ekip Chip Ganassi Racing in Action Express Racing, cilji pa so zagotovo visoki, glede na nedavne štiri lovorike na 24 urni dirki v Daytoni.

Žiga Kolman
foto: Cadillac

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button